of 59130 LinkedIn

Gemeente moet opruimkosten drugsafval betalen

Een inwoner van Nuenen heeft de gemeente voor de rechter gedaagd omdat hij niet wil opdraaien voor de opruimkosten nadat twee keer drugsafval op zijn grond is gedumpt.
1 reactie

De gemeente Nuenen is door een inwoner voor de rechter gedaagd omdat hij niet wil opdraaien voor de opruimkosten nadat twee keer drugsafval op zijn grond is gedumpt. De gedupeerde Nuenenaar meent dat hem niks valt te verwijten en oordeelt dat de gemeenschap verantwoordelijk is voor de uitwassen van de drugsproductie.

Gedumpt

De Nuenenaar erfde van zijn vader een stuk grond waar binnen een jaar tijd twee keer drugsafval werd gedumpt. Op 28 september 2016 werd in het weiland een busje met drugsafval in brand gestoken en op 8 augustus 2017 werden ongeveer veertig vaten gedumpt en ook in brand gestoken. De daders werden niet gevonden.


45.000 euro

De gemeente liet de gevaarlijke troep in beide gevallen onmiddellijk opruimen en stelde de grondeigenaar aansprakelijk voor de kosten die kunnen oplopen tot 45.000 euro.

De gedupeerde zegt dat zijn leven in een nachtmerrie is veranderd. 'Ik word als een crimineel behandeld en heb er slapeloze nachten van', zei hij donderdag tegen de rechter in Den Bosch.

 

Vergelijkbare zaken

De rechtszaak kan vergaande consequenties hebben voor vergelijkbare zaken. Er bestaan dusver geen of weinig uitspraken over de kosten van drugsdumpingen op particulier terrein. 'Iedereen in het zuiden kijkt naar deze zaak', merkte een van de rechters op. 'Het is een typisch probleem dat moet worden opgelost door de overheid. Het gaat ons allemaal aan', zei advocaat Peter van de Laar van de gedupeerde.


De rechtbank in Den Bosch wil voor het eind van het jaar uitspraak doen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Betrokken Brabander (Jurist/brabander) op
Laten we hopen op een verstandige uitspraak van de rechtbank; in het nadeel van de gemeente Nuenen welteverstaan. Dit is een probleem van de hele samenleving en niet van de toevallige grondeigenaar die geen enkel verwijt te maken valt. Overheid, neem je verantwoordelijkheid. Anders kijk je wel uit om gedumpt drugsafval op je grond te melden.