of 62812 LinkedIn

Gemeente Maarssen vervolgd om dodelijk ongeval

Nieuweweg, Maarssen
Nieuweweg, Maarssen
2 reacties
Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht gaat de gemeente Maarssen strafrechtelijk vervolgen in verband met een dodelijk ongeval op de Nieuweweg in Tienhoven. Dat heeft het OM dinsdag bekendgemaakt. Justitie beticht de gemeente van dood door schuld.

Onderhoud
Het gaat om een ongeluk waarbij op 31 maart 2009 een motorrijdster en haar eveneens vrouwelijke passagier om het leven kwamen. Volgens het OM heeft de gemeente Maarssen (per 1 januari 2011 de gemeente Stichtse Vecht) niet genoeg onderhoud aan de Nieuweweg gepleegd en nagelaten voorzorgsmaatregelen te nemen. Het OM baseert zich daarbij op uitgebreid onderzoek van de politie en een reconstructie van het ongeval door het Landelijk VerkeersBijstands Team.

Veilig

Op 1 maart 2009 kwam ook al een motorrijder op de Nieuweweg ten val. Omwonenden hebben de gemeente toen een brief geschreven. Die onderzocht de situatie en kwam tot de conclusie dat de weg verkeersveilig was. Sinds eind 2008 stonden er borden waarop voor de slechte kwaliteit van het wegdek werd gewaarschuwd.

Wegversmalling
Na het fatale ongeval met de twee vrouwen nam de gemeente snelheidsbeperkende maatregelen, onder meer door een wegversmalling te maken. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente voor de rechter moet verschijnen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
En wanneer wordt het OM vervolgd die met leugens en bedrog menigeen achter de tralies krijgt zoals Lucia de B of de twee van Putten. OM trekt altijd een te grote broek aan. Kinderpono wordt vervolgd behalve als het een rechter (uit Maastricht) of een officier van justitie Toninho is
Door Jan de Boer (beleidsmedewerker) op
Ik hoop op celstraf. Al ben ik erg benieuwd hoe ze dat gaan doen