of 63428 LinkedIn

Gemeente bepaalt bestemming leegstaande gevangenis

Na het sluiten van de dertig gevangenissen in het land, mogen gemeenten een nieuwe bestemming voor degebouwen verzinnen.
2 reacties

30 gevangenissen dicht
Vorig week kondigde staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven aan dat 30 gevangenissen en tbs-klinieken moeten sluiten vanwege bezuinigingen. ,,Eerst wordt gekeken of gemeenten zelf plannen hebben voor de gebouwen. Als dat niet het geval is, worden ze verkocht’’, aldus de woordvoerster.

Studentenwoningen
In principe mag zowel de gemeente waar een lege gevangenis staat als een particuliere koper met de panden doen wat hij wil. De Amsterdamse Bijlmerbajes en de koepelgevangenissen in Haarlem en Breda zouden op den duur dus bijvoorbeeld studentenwoningen of winkelcentra kunnen worden. Gemeenten blijven echter nauw betrokken bij de verkoop, omdat het bestemmingsplan hoogstwaarschijnlijk zal moeten worden gewijzigd. Volgens de woordvoerster is het echter nog te vroeg om uitspraken te doen over de precieze bestemming van de gevangenissen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door g k op
reactie op reactie
Zeker zelf nooit vast gezeten Norman Waalre,
Er zitten ook veel mensen vast die nog nooit met criminaliteit in aanraking zijn geweest.
Maar die toch 5 jaar of meer hebben gekregen voor het doden van daders van verkrachters van hun vrouwen of kinderen. wie in blinde woede op kwamen voor belangen waarvan jij waarschijnlijk nooit van heb gehoord. Spuug op dat soort domme, kortzichtige mensen die klaar staan met een stelling waar je menselijk gezien ook beter, net als bij andere zaken, je probeert, ik zeg probeert, inteleven hoe de andere kant zou zijn en/ of wat er werkelijk is gebeurt met een dader.
Maargoed, ik hou me vast aan een mooi liedje.
zoek maar eens op youtube Norman Teeve, "try walking in my shoes".
Door Norman Waalre op
OPLOSSING
Ik vind het zinloze kapitaalvernietiging om deze gebouwen met uiterst kostbare bouwkundige gevangenisvoorzieningen te gebruiken voor heel andere bestemmingen. Bijvoorbeeld cellen met dikke stalen deuren en roestvrijstalen toiletten en bewakingselektronica. Bovendien is de criminaliteit nog een zeer ernstig probleem in Nederland.

Zet in die leegstaande gevangenissen de meest gevaarlijke veelplegers levenslang vast. En laat ze daarbij zó hard en veel werken, dat elke gevangenis in zijn eigen kosten kan voorzien, ook al betekent dat een sterke versobering van de voorzieningen, zoals geen tv en minder lekkere maaltijden. Probeer daarbij gebruik te maken van de beroepskennis van elke gevangene. Ze kunnen daar bijvoorbeeld werken via internet.

Stem SP.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers