Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gelderland wil uit project met zelfrijdende auto

Bijna twee jaar geleden kondigde Gelderland vol trots aan dat de eerste zelfrijdende auto's zonder stuur en chauffeur in 2015 hun weg zouden zoeken over de Gelderse wegen. 'Een wereldprimeur' was het. Maar de techniek bleek veel ingewikkelder dan gedacht.

30 november 2016

Gelderland wil af van het experiment met de zelfrijdende auto op de openbare weg. De provincie heeft 4,1 miljoen euro geïnvesteerd in het project. 'Marktpartijen moeten het stokje nu overnemen', vindt de provincie. De WEpods, zoals de autootjes heten, hebben nooit passagiers vervoerd tussen station Ede-Wageningen en de campus van de Wageningen Universiteit, zoals de bedoeling was.

Ingewikkeld

Bijna twee jaar geleden kondigde Gelderland vol trots aan dat de eerste zelfrijdende auto's zonder stuur en chauffeur in 2015 hun weg zouden zoeken over de Gelderse wegen. 'Een wereldprimeur' was het. Maar de techniek bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Zo halen de voertuigen bij lange na niet de beloofde 50 kilometer per uur. De WEpods hebben tot nu toe alleen wat passagiers vervoerd over de Wageningse campus.

Obstakels

De provincie hoopt dat zich in december een overnamekandidaat aandient, al is daarvoor nog geen partij in beeld. 'Er liggen nog obstakels op de weg', aldus de provincie woensdag.(ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Het is niet de taak van een overheid om innovatief ondernemertje te gaan spelen.



Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een paar gedeputeerden hier voor een paar miljoen hun liefhebberijen hebben kunnen botvieren over de ruggen van belastingbetalers?



Kan die klungel van een Cornielje niet eens ingrijpen, of heeft 'ie het te druk met het organiseren van commerciële sportevenementen die keerk op keer mislukken?

maud arkesteijn / zelfstandig ondernemer/adviseur
laat de overheid eerst eens beginnen met de huizen duurzaam te maken aardwarmte energie, zonnenergie , beter en schoner openbaar vervoer,, geen uitbreiding wegen net, meer natuur, veel minder koeien, kippene etc meer biologische werken in vele sectoren dan altjid weer een sprong naar voren ,een speeltje wat totaal onzin is, zeker op dit moment .Begin bij de dingen die je morgen kan doen en houd op met praten maar ga nu eens wat doen en wat snel en efficient is..
henk
De verantwoordelijken van deze mislukking moeten hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld wegen wanbestuur. En uiteraard moeten ze die 4,1 miljoen uit eigen zak betalen.





Jantje
Die klungel van Cornielje zou eens moeten opstappen. Slapjanus met geen enkel overwicht op zijn gedeputeerden. Het zoveelste project uit Arnhem dat een stille dood sterft. Gelderland heeft eindelijk eens behoefte aan een krachtige bestuurders, na al die VVD-watjes.
Wottsjer
Wie had nou verwacht dat de ontnuchtering na de 2016-oprisping van de zelfrijdende Brave new world zo snel zou komen. Nou moet Melanie nog uit haar droom wakker gekust worden en dan weer over tot de nuchtere orde van de dag: files, milieu, vertraagde treinen en appende fietsers ... ... Het wordt tijd.
Advertentie