of 59250 LinkedIn

'Geen vuurwerk op Koninginnedag'

Ouwehand van de Partij voor de Dieren pleit voor een vuurwerkverbod tijdens evenementen als Koninginnedag en Bevrijdingsdag, op basis van de Flora- en Faunawet.
4 reacties

Partij voor de Dieren wil een vuurwerkverbod op Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Dat zei Tweede Kamerlid Esther Ouwehand zondag in het radioprogramma Vroege Vogels.

Flora- en Faunawet
,,Voor vuurwerk buiten de jaarwisseling en in het broedseizoen is de Flora- en Faunawet heel duidelijk over. Dat is zo’n verstorende activiteit dat je dat niet mag doen.'' Ze wijst daarbij op een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die het traditionele vuurwerk op Koninginnedag in Weesp verbood op grond van de Flora- en Faunawet.

Broedseizoen
Ouwehand gaat maandag staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vragen er voor te zorgen dat er tijdens broedseizoen geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet bom (Prive) op
Zullen we het schaatsen en skiën dan ook maar afschaffen. Vallen meer gewonden mee als met vuurwerk.
Door Karel Makreel op
Van een beetje populisme op zijn tijd zijn ook die lui van de Partij van de Dieren niet vies.
Door Willem op
Mevrouw Ouwehand (van dat dierenpark?) kan zich beter ijveren voor een vuurwerkverbod op oudejaarsdag. Laat de gemeenten dan net als met Koninginnedag het vuurwerk door professionals afsteken. Minder overlast en geen weggeblazen vingers, handen of ogen (met alle persoonlijke ellende en extra kosten voor de maatschappij).
Door Peter (Privé) op
Ook graag een broed verbod voor meeuwen op mij dak.