of 59281 LinkedIn

Geen vergunning voor kolencentrale Eemshaven

De Raad van State heeft de bouwvergunning van de kolencentrale in de Eemshaven vernietigd. Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar gevolgen voor de Waddenzee.
1 reactie
De Raad van State heeft de vergunningen vernietigd voor de kolengestookte elektriciteitscentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven. Dat meldt de Raad van State woensdag.

Onvoldoende onderzoek
Volgens het rechtscollege is onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen voor onder meer de Waddenzee en de Waddeneilanden. Wat de uitspraak precies betekent voor de bouw van de centrale, is nog onduidelijk. Er wordt al 3 jaar aan gebouwd. De centrale moet de grootste van Nederland moet worden en kost 2,6 miljard euro.

Gevolgen
Het gaat om vergunningen die de toenmalige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincies Friesland en Groningen in 2008 in het kader van de Natuurbeschermingswet hebben verleend. Volgens de Raad van State hadden zij onderzoek moeten doen naar de gevolgen die de centrale samen met de uitbreiding en verdieping van de Eemshaven heeft voor de beschermde natuurgebieden. Ook is onvoldoende onderzocht wat de gevolgen zullen zijn van de uitstoot van stikstof voor een aantal Duitse Waddeneilanden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet (consultant) op
De consument maar zuinig doen met lampjes. Hier wordt door de top van Ned, eventjes wat miljarden in de plomp gegooid. Ach wat schulden crisis!

Zie hier het verantwoordelijkheids gevoel van ons Kabinet, Volksvertegenwoordigers, Rechtsinstituut, Nutsbedrijf met de centen van de consument/belastingbetaler. Het grappige is er wordt in de pers (veel) meer aandacht besteed aan Libie, Afghanistan etc, dan aan onze eigen stommiteiten. Is sdit ons niveau, afleidingsmanouvres???