of 64621 LinkedIn

'Geen heffing voor corporaties die investeren'

Woningcorporaties die investeren in nieuwsbouw en renovatie moeten geen heffing opgelegd krijgen. Dat voorstel staat in een open brief die SP, FNV, CNV, organisaties uit de bouw en de Woonbond aan minister Stef Blok
1 reactie

Corporaties die investeren in groot onderhoud, renovatie, energiebesparing en nieuwbouw moeten vrijgesteld worden van de verhuurdersheffing die het kabinet hen wil opleggen.

Miljardenimpuls
De Nederlandse economie krijgt door de extra investeringen een miljardenimpuls, duizenden bouwvakkers houden hun baan en bouwbedrijven worden gered van het faillissement. Ook de schatkist profiteert doordat de belastinginkomsten zullen stijgen.

Rem op nieuwbouw
Dat voorstel staat in een open brief die SP, FNV, CNV, organisaties uit de bouw en de Woonbond aan minister Stef Blok (Wonen) hebben geschreven. De brief staat maandag op de website van de Volkskrant. De Tweede Kamer stemt dinsdag over de verhuurdersheffing. Die moet het Rijk op termijn 1,7 miljard euro opleveren. Volgens de briefschrijvers is de heffing ,,een rem op nieuwbouw en renovatie''.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Erlend josephy op
...en dan ook in dit soort gevallen graag geen extra huurvhoging voor de huurders...

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers