of 58952 LinkedIn

Geen extra geld gemeenten en waterschappen tegen wateroverlast

Gemeenten en waterschappen krijgen geen extra geld van de overheid om meer maatregelen te nemen tegen wateroverlast. Dat maakte minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu maandag duidelijk.
4 reacties

Gemeenten en waterschappen krijgen geen extra geld van de landelijke overheid om meer maatregelen te nemen tegen wateroverlast. Dat maakte minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu maandag duidelijk in een debat met de Tweede Kamer.

Meer overstromingen
De SP had voor meer geld voor gemeenten gepleit, omdat de partij meer overstromingen en schade aan woningen verwacht door het toenemend aantal extreem natte dagen. Maar volgens Schultz is het de verantwoordelijkheid van gemeenten om die pieken op te vangen en te zorgen voor voldoende afvoermogelijkheden. Dat vergt lokale investeringen, bijvoorbeeld in een goede riolering.

Rivier
SP-Kamerlid Eric Smaling vindt echter dat het een nationale zaak is die een landelijke aanpak en voorziening rechtvaardigt. Door een aantal projecten langs de rivieren uit te stellen, kan het Rijk er volgens hem geld voor vrijmaken. Maar de minister voelt daar niets voor. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet van Noort (Kustkriticus) op
De minister wil de toezegging van de waterschappen om 50 % van dijkonderhoud budget bij te dragen echt niet meer terug betalen. Dat hebben we te danken aan de tobambtenaren van de waterschappen. Ze heeft een beetje gelijk en wat maakt het uit, Jan met de pet moet toch het merendeel betalen. Of dit nu via Den Haag is of als waterschap belasting.
Door Gijs op
De gemeenten en waterschappen besteden extra geld alleen maar aan ivoren torens of steken het zelf in hun zak.
Door opmerker op
oplossing: verbeter het openbaar vervoer - geef het o.v. iets meer ruimte. da's nog minder ruimte dan al die autosnelwegen. vlotte en veilige verbinding op de o.v. banen. en dus ook weer geld voor calamiteiten, ik bedoel maar - zei kaatje kater (oeps)
Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Mevrouw Schultz Van Haegen Geesteranus geeft het geld al bestemd voor de aanleg van onnodige, 10 baanssnelwegen dwars door natuur- en stiltegebieden. Zo veroorzaakt het ministerie ook indirect een verder probleem met de waterhuishouding.