of 63372 LinkedIn

Geen aanbesteding busvervoer in Den Haag

In de gemeente Den Haag willen onder meer SP, PvdA, PVV en GroenLinks dat de aanbesteding wordt opgeschort. Ze willen eerst duidelijkheid over de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden. Dat plan is op losse schroeven komen te staan na de val van het kabinet.
Reageer

De gemeenteraad van Den Haag wil dat de geplande aanbesteding van het busvervoer in de stad niet doorgaat. De raad nam dinsdagavond in een speciale vergadering een motie aan waarin de wethouder Peter Smit wordt verzocht de aanbesteding te verhinderen. Dat meldde een woordvoerster.

Opschorten

Onder meer SP, PvdA, PVV en GroenLinks willen dat de aanbesteding wordt opgeschort. Ze willen eerst duidelijkheid over de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden. Dat plan is op losse schroeven komen te staan na de val van het kabinet.

Bekendmaking
Stadsgewest Haaglanden zou woensdag bekendmaken welk bedrijf het busvervoer gaat verzorgen. Het is nu niet duidelijk of dit doorgaat. Daarover wordt woensdagmiddag vergaderd. De aanbesteding gaat tussen vervoerder Veolia en de combinatie HTM/Qbuzz.

HTM
HTM is tot op heden de busmaatschappij in Den Haag. De chauffeurs van het gemeentelijke vervoersbedrijf zijn sterk gekant tegen de aanbesteding en vrezen dat hun baan in de toekomst op de tocht komt te staan. Ze waren dinsdag massaal naar de vergadering gekomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers