of 60831 LinkedIn

G4: nieuw huisvestingsbeleid zet woningmarkt op slot

De huurwoningmarkt in grote steden dreigt op slot te raken als ze de helft van de woningen moet gaan reserveren voor eigen inwoners, zeggen de vier grote steden
Reageer

De huurwoningmarkt in grote steden dreigt op slot te raken als een wetsvoorstel dat gemeenten de mogelijkheid geeft de helft van de woningen te reserveren voor eigen inwoners wordt goedgekeurd. Dat zeggen de vier grote steden (G4), die hun ongenoegen over het nieuwe huisvestingsbeleid van het kabinet hebben geuit in een brief aan de Tweede Kamer.

Weren
Wethouder van Rotterdam Hamit Karakus (Wonen), die de brief namens de vier grote steden heeft geschreven, vreest dat gemeenten de wet zullen gebruiken om personen uit andere gemeenten te weren. Zo kan het inwoners van een stad onmogelijk gemaakt worden te verhuizen naar omliggende gemeenten, zegt de wethouder.


Leefbaarheidscriterium 

De steden zijn het ook oneens met de afschaffing van het leefbaarheidscriterium uit de bestaande huisvestingswet. Dit stelt gemeenten in staat nieuwe bewoners van een wijk te selecteren op sociale kenmerken, zoals leeftijd, werk en inkomen.

 

Met de brief willen de steden Kamerleden ertoe te bewegen bij de minister aan te dringen op een wijziging van de voorstellen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners