of 60775 LinkedIn

Fusiegemeente mag niet tijdelijk bouwen

De rechtbank in Alkaar verbood de nieuwe fusiegemeente Hollands Kroon tijdelijke nieuwbouw te plegen op een geplande locatie in Anna Paulowna.
1 reactie
De nieuwe fusiegemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland mag geen tijdelijke nieuwbouw plegen op een geplande locatie in Anna Paulowna. De rechtbank in Alkmaar verbood de bouw donderdag, zo maakte de gemeente bekend.

Nieuw gemeentehuis

Hollands Kroon wil voor 2017 een nieuw gemeentehuis hebben gerealiseerd. Vanaf 1 januari 2012 zouden alle 270 ambtenaren die nu nog werken voor de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringermeer en Wieringen, tijdelijk gehuisvest worden in een aanbouw aan het bestaande gemeentehuis in Anna Paulowna.

 

Langer dan 5 jaar

Omwonenden tekenden bezwaar aan en stapten naar de rechter, omdat zij vreesden dat de tijdelijke aanbouw langer dan 5 jaar zou worden gebruikt. De rechter oordeelde donderdag dat de gemeente onvoldoende aannemelijk heeft weten te maken dat de definitieve nieuwbouw voor 2017 gereed is en de tijdelijke bebouwing binnen 5 jaar weg is.

 

Onzeker

Een woordvoerster van Hollands Kroon noemt het nu uiterst onzeker of de nieuwe ambtelijke organisatie per 1 januari 2012 op één plek aan de slag kan. Een stuurgroep moet hierover snel rapporteren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Hollands Kroon. Wat een vreselijke naam voor een gemeente. Hoe heten de inwoners? Hollandse Kroners? Lijkt wel een nieuw aardappelras. Had toch gewoon de naam van één van de kernen genomen. Dan weet iedereen ook waar die gemeente te vinden is. Maar het kan alsnog. De nieuwe gemeenteraad mag de gemeentenaam veranderen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners