of 62812 LinkedIn

Extra onderzoeken daken voetbalstadions

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een volledig onderzoek naar het gedeeltelijke instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. Ook het dak van het FC Utrecht stadion in Utrecht wordt nader onderzocht.
Shutterstock
Reageer

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een volledig onderzoek naar het gedeeltelijke instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. Ook het dak van het FC Utrecht stadion in Utrecht wordt nader onderzocht.

Veiligheidswinst
Het volledige onderzoek van het dak van het AZ-stadion volgt op het verkennende onderzoek van de afgelopen dagen. ‘We willen achterhalen wat er is gebeurd. We denken dat er veel veiligheidswinst te boeken is en dat er lessen te leren zijn. Niet alleen voor het AZ-stadion, maar voor de sector in den brede’, aldus een woordvoerster van de raad.

 

Lasverbindingen bezweken
Na de eerste verkenningen had de onderzoeksraad al geconcludeerd dat de lasverbindingen in het dak waren bezweken. Op andere plekken waren breuken en verdachte plekken gevonden, waardoor het risico bestaat dat het dak ook daar nog naar beneden komt. Het onderzoek van het stadion in Alkmaar duurt waarschijnlijk iets minder dan een jaar. Dat wil niet per se zeggen dat het stadion van AZ al die tijd dicht blijft. Dat is aan AZ en de gemeente Alkmaar, aldus de onderzoeksraad.

Extra controle
In Utrecht krijgt het dak van Stadion Galgenwaard donderdag een extra controle. Dat moet duidelijk maken of de lasnaden in orde zijn. ‘Wij willen de veiligheid van iedereen gewaarborgd hebben’, laat de club weten na een bericht van RTV Utrecht.

 

Optische inspectie
Vorige week is al een ‘optische inspectie’ gedaan. ‘Daar zijn geen onvolkomenheden uitgekomen. Maar toen wisten we nog niet waar het bij AZ precies aan lag’, aldus FC Utrecht. Nu dat wel duidelijk is, laat de club nog eens extra naar de lasnaden kijken. Het stadion van AZ is gebouwd door het inmiddels failliete bouwbedrijf Midreth. Dat was ook verantwoordelijk voor de grote herbouw van de Galgenwaard aan het begin van deze eeuw. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.