of 61043 LinkedIn

Eerste boete milieuvervuiling Thermphos

Na vele lasten onder dwangsom moet fosforfabriek Thermphos in Vlissingen een boete betalen voor milieuvervuiling. Zeeland legt het bedrijf 50.000 euro boete op.
Reageer

Fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost moet voor het eerst een boete betalen wegens milieuvervuiling. Gedeputeerde Staten van Zeeland legden de fabriek dinsdag een boete op van 50.000 euro omdat het bedrijf in januari te veel cadmium uitstootte.

Dreigen
De VROM Inspectie dreigde de fabriek in 2010 te sluiten als het niet heel snel iets tegen de vervuiling en aan haar gebrekkige veiligheidscultuur deed. Sindsdien dreigde ook de provincie steeds met boetes voor vervuiling. Het is voor het eerst dat het niet bij dreigen blijft.


Dwangsom
Thermphos stootte op 9 januari 0,06 milligram cadmium per kubieke meter lucht uit, terwijl maar 0,05 is toegestaan. Thermphos kreeg diverse zogenoemde lasten onder dwangsom: een boete bij herhaling. Zo stootte het bedrijf onder meer te veel ammoniak en giftige dioxinen uit en loosde het fosfor en zware metalen in het afvalwater.

Uitschieters

Het bedrijf investeerde een jaar geleden nog in een programma dat cadmiumuitstoot moet verminderen. Thermphos becijferde dat de uitstoot daardoor met 90 procent is teruggedrongen. Bij de laatste waarschuwing zei het dat de overschrijdingen uitschieters zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners