of 59345 LinkedIn

Ecologische 'grasmaaiers' lopend naar stad Groningen

Foto: Binnenlands Bestuur
Foto: Binnenlands Bestuur
3 reacties

De schaapskudde van het Bargerveen wandelt eind maart 70 kilometer van het natuurgebied in Zuidoost-Drenthe naar de stad Groningen. De kudde van 400 dieren zal in de stad de parken en bermen ecologisch onderhouden, zo meldde de gemeente Groningen maandag. Burgemeesters worden gevraagd een stukje als schaapherder mee te lopen.

10 dagen
De schapen wordt al enkele jaren ingezet voor het onderhoud van groen in Groningen, maar gingen voorheen per vrachtwagen op transport. Het is nu voor het eerst dat de complete kudde naar de stad loopt. De dieren en de schaapsherder zullen er naar verwachting 10 dagen over doen om via de Hondsrug Groningen te bereiken.

Normaal 

De gemeente wil op deze manier het ecologisch onderhoud onder de aandacht brengen. ,,Vroeger was het heel normaal dat schapen rondtrokken'', zegt een woordvoerster.


Openbare weg

De 400 dieren zullen door natuurgebieden maar ook over de openbare weg richting Groningen gaan en doen onderweg meerdere dorpen op de Hondsrug aan. Niet alleen burgemeesters, maar ook scholieren zijn welkom om mee te lopen als schaapsherder.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Matthijs op
Wonende in Groningen kom ik de schapen nu al een aantal jaren tegen. Het is effect is prachtig, de schapen zijn te volgen op het internet en trekken mensen aan die komen kijken en daardoor wat meer betrokken zijn bij groen en stad. De schapen laten veel van de bloeiende planten etc. staan waardoor gras verzorgd maar niet steriel is en de overlast in de zin van geluid en poep is miniem. In alle opzichten vind ik dit een erg leuk en geslaagd initiatief. De kosten zijn hoger, maar naar mijn mening het zeker waard.
Door anita (nvt) op
eind maart? begin april zeker,...
Door Jan op
Lijkt leuk, maar die schapen eten heel selectief. Bovendien laten sze nog aardig wat poep achter overal waar ze langs komen.