of 62812 LinkedIn

Doodsvonnis voor illegale herten Terschelling

3 reacties
De illegaal op Terschelling uitgezette edelherten mogen worden gedood. Minister Gerda Verburg van Landbouw heeft daar maandag toestemming voor gegeven.

Slechts een hert gevangen
Volgens de minister is de kans op een succesvolle afronding van de verdovingsactie te klein en is er geen andere oplossing dan afschieten. De afgelopen twee weken heeft een team van deskundigen op het eiland geprobeerd de herten te vangen met behulp van verdovingspijlen. Eén hert werd daarmee gevangen. 
 
Burgemeester opgelucht
Burgemeester Jurrit Visser van Terschelling is opgelucht dat er nu duidelijkheid is. 'Je kunt er niet eindeloos mee doorgaan dat kost veel te veel tijd en moeite.’ Voor heftige protesten is hij niet bang. 'Ik heb zeer veel begrip voor de emotionele kant van de zaak.'
 
Kadavers naar poelier
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Landbouw zijn er op dit moment vijf jagers aan het werk. 'Meer zullen in de loop van de week volgen, want we willen de klus snel geklaard hebben.' Er lopen nog negen herten op het eiland die moeten worden afgeschoten. De kadavers zullen naar het vasteland worden gebracht en bij de poelier terecht komen. 
 
Import was grap
De tien herten op Terschelling werden in november voor het eerst gezien. Bij wijze van grap had een aantal eilanders ze van het vaste land geïmporteerd. Volgens de woordvoerder van het ministerie zullen de kosten van de operatie op de grappenmakers worden verhaald.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HMC van Heusen (Managementondersteuner Algemeen & Communicatie) op
Wanstaltig gedrag van zowel degenen die deze "grap" hebben uitgehaald, zonder eerst na te denken over de consequenties voor de dieren, want dit bevestigt toch maar weer hoe beestachtig de mens is, als van Verburg en Visser die zo mogelijk nog van minder allooi zijn door een dergelijke beslissing te nemen. Prachtige dieren die nooit ook maar iemand een haar hebben gekrenkt die weer eens de dupe worden van de beesten van mensen zoals zij, die denken over hen God te mogen spelen. WAARDELOOS ZIEK BESTUUR!
Door A. Houwer (projectleider financiën) op
Schandalig dat alleen de kosten worden verhaald op de daders. Een grap! Volgens mij zijn ze niet goed bij hun hoofd. Ik vind dat ze ook tijdelijk naar een instelling moeten (en ook die kosten moeten betalen), zodat ze kunnen overdenken wat ze hebben gedaan.
Door Willem Bil op
Dit was een mooi klusje geweest voor ons leger. Ingraven en die beesten levend vangen (m.b.v. verdovingspijlen) op zo;n klein stukje grond, als dat niet lukt... Eventueel een klusje voor bindingsactiviteiten van gemeenteambtenaren.