of 64621 LinkedIn

Donner wil doelgroep voor sociale huur niet uitbreiden

Minister Donner gaat niet opnieuw met de Europese Commissie in onderhandeling over een ruimere definitie van de doelgroep voor sociale huurwoningen.
3 reacties
Minister Donner gaat niet opnieuw met de Europese Commissie in onderhandeling over een ruimere definitie van de doelgroep voor sociale huurwoningen. Hij voert de aangenomen Kamermotie daarover niet uit.

Staatssteun
Deze week informeerde de minister de Tweede Kamer over de stand van zaken van zes Kamermoties over staatssteun aan woningcorporaties. Eén van die moties, van de SP-leden Van Raak en Karabulut, droeg het kabinet op om opnieuw in Brussel te praten over verruiming van de inkomensgrens waarbinnen corporaties sociale huurwoningen mogen toewijzen. Een ruimere doelgroep zou nieuwe staatssteun betekenen, aldus Donner.

 

Ouderen
De minister is wel in overleg met de Europese Commissie over een hogere inkomensgrens (38.000 euro) voor ouderen en mensen die zorg nodig hebben. Ook is hij bereid om te kijken welke mogelijkheden er zijn om knelpunten bij middeninkomens weg te nemen. Hij wijst daarbij echter vooral op de bestaande mogelijkheden voor corporaties: verkoop van huurwoningen en liberaliseren van de huurprijs.

 

Aedes
Corporatiekoepel Aedes betreurt de uitspraken van Donner. ‘Aedes blijft pleiten voor een hogere inkomensgrens, in ieder geval in overdrukgebieden, waar mensen met een middeninkomen nauwelijks alternatieven hebben om een passend huis te vinden’, laat de koepel weten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Eline Buist (Project Manager) op
En wat gaan we nou eigenlijk doen met al die midden-inkomens die nu buiten de boot vallen?

Tijdens het Nationaal Symposium Woningcorporaties op 12 oktober 2011 gaan meerder bestuurders en professionals hierover in discussie http://bit.ly/9AU2MD
Door Jan op
Een motie van wantrouwen richting Donner is nu wel op zijn plaats.
Door Joschke op
Alleen Donner is al een reden om anti-CDA te zijn. Deze man is totaal wereldvreemd, en zou een goede nationale ombudsman zijn.

Hopelijk binnen een jaar een nieuwe regering en Donner uitsluiten voor welke functie dan ook. Kun je zien dat vriendjespolitiek schadelijk voor de bevolking is

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers