of 60715 LinkedIn

Directie corporatie geschorst na mogelijke miljoenenfraude

De hele directie van woningcorporatie Laurentius uit Breda is geschorst. Het Opnebaar Ministerie doet onderzoek naar vermeende miljoenenfraude van de directie.
1 reactie

Hele directie Laurentius
Rosielle legde vrijdag uit dat een intern forensisch onderzoek is verbreed en verdiept en zich nu richt op de hele directie. Ook het onderzoek door het Openbaar Ministerie is uitgebreid, legde ze uit. De twee directeuren zijn op dit moment geen verdachte, benadrukt Rosielle.

Oplichting vastgoedtransacties

Eerder werd algemeen-directeur Walter V. aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou verdiensten uit vastgoedtransacties voor de woningcorporatie in eigen zak hebben gestoken.

De interim-directrice legde uit dat de positie van de twee overige directeuren lastig wordt nu het onderzoek zich ook op hen richt. Ze legde uit dat ze mogelijk medeverantwoordelijk zijn geweest omdat ze bij onderhandelingen zijn geweest en contracten hebben afgesloten.

 

Miljoenen euro's

Ze zijn op non-actief gezet voor de duur van het onderzoek. Het interne forensische onderzoek duurt vermoedelijk tot eind dit jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gezegd nog langer nodig te hebben. Laurentius is volgens het OM vermoedelijk voor miljoenen euro’s benadeeld.

Spies wil orde op zaken

Minister Liesbeth Spies (Wonen) stelde vrijdag in reactie op het nieuws dat het goed is dat duidelijk wordt welke corporaties hun zaken goed geregeld hebben en welke niet. ,,Het wordt zichtbaar waar het goed gaat en waar niet'', zei ze. Spies stelt dat dit het moment is om ,,orde op zaken te stellen'' bij de woningcorporaties. Zij vindt het van belang dat corporaties die het slecht doen, worden aangepakt. ,,Juist ook voor de corporaties die het wel goed doen.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Keihard aanpakken die boevenbende....

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners