of 63000 LinkedIn

Directeuren woningcorporatie Laurentius eisen baan terug

Twee directeuren van de woningcorporatie Laurentius in Breda eisen in een kort geding hun baan terug. Ze zijn geen verdachten in het strafrechtelijk onderzoek dus vinden ze dat hun schorsing niet terecht is.
1 reactie

Twee directeuren van de in opspraak geraakte woningbouwvereniging Laurentius in Breda willen weer aan het werk. De twee zijn op 20 september op non-actief gesteld door hun werkgever, maar eisen in een kort geding hun baan terug. De rechtszaak dient woensdag 3 oktober bij de rechtbank in Breda.

Dubieuze vastgoedtransacties
Interim-directeur Karin Rosielle zei eerder dat de twee zijn geschorst, omdat het onderzoek naar dubieuze vastgoedtransacties bij Laurentius zich nu op de hele directie richt.

Naast een strafrechtelijk onderzoek loopt er een intern forensisch onderzoek.


Miljoenen van woningbouwvereniging

De directeuren vormden samen met algemeen directeur Walter V. het directieteam van Laurentius. V. werd in mei geschorst en is verdachte in een strafzaak. Hij zou verdiensten uit vastgoedtransacties in eigen zak hebben gestoken. Volgens het Openbaar Ministerie is de woningbouwvereniging voor miljoenen benadeeld.


Geen strafrechtelijke verdachten

De op 20 september geschorste directeuren zijn geen verdachte in het strafrechtelijk onderzoek. Ze stellen dat de opgegeven reden voor hun schorsing niet klopt. Ook vinden ze dat hun goede naam wordt aangetast.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
Meerdere directeuren???