Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Directeur corporaties verdienen boven Balkenendenorm

Acht bestuurders van woningcorporaties komen uit op een salaris van ruim 300.000 euro per jaar, wat hoger is dan de Balkendendenorm.

06 september 2012

Zeker een derde van de directeuren van woningcorporaties verdiende in 2011 een salaris dat boven de Balkenendenorm ligt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Financieele Dagblad. Er werden 285 directeuren onderzocht, van wie er 83 meer verdienden dan de norm.

Ymere

Acht bestuurders, van wie drie bij de Amsterdamse corporatie Ymere, komen uit op een salaris van ruim 300.000 euro per jaar. Thom Aussems, van de relatief kleine corporatie Stichting Trudo (6218 woningen), ontving in 2011 volgens de krant 368.857 euro.

Balkenendenorm
De brancheverenigingen van commissarissen en directeuren van woningcorporaties lieten eind vorig jaar zelf weten dat van de nieuw aangetreden bestuurders niemand meer dan de Balkenendenorm verdient en dat van zittende directeuren in sommige gevallen het salaris werd bevroren.

Salariscode
Sinds juli 2010 geldt een salariscode voor de sector. Hoe groter de corporatie, hoe meer een directeur mag verdienen. Bestuurders mogen overigens ook volgens de nieuwe code meer dan de Balkenendenorm verdienen. Ze moeten daar dan wel toestemming voor vragen van een speciale commissie.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ton Damen / www.noordenbergkwartierdeventer.nl
Zie ook: http://www.destentor.nl/regio/11641089/Grootverd …

en reactie:

http://programma.vpro.nl/deslagomnederland/aflev … .
Bart Verplak / juridisch medewerker
Vroeger had je struikrovers.

Nu marktwerking.
Sjoerd Visser
In de zucht naar geld verdwijnt er steeeds meer schaamte en worden personen SCHAAMTELOOS. Het gedrag is evenredig: net zo SCHAAMTELOOS. Zulke figuren verpesten onze hele economie, want niet alleen zitten zulke SCHAAMTELOZEN bij woningstichtigen...maar OVERAL in de diverse toppen van bestuur kom je deze SCHAAMTELOZE zelfverrijking ten koste van anderen tegen. Het zelfreinigend vermogen is waarschijnlijk al helemaal wegbezuinigd en de meelopers heulen mee met de SCHAAMTELOZEN, want men laat hen zitten en willen SCHAAMTELOZEN niét LOZEN...zonder SCHAAMTE. De verzieking van dit Rijk neemt SCHAAMTELOZERE vormen aan. Maar de Overheid laat het maar z'n beloop...die pakt alleen de kleintjes omdat dát veel makkelijker is.
Geert
@Sjoerd Visser: Jij bent SCHAAMTELOOS met hoofdletters.

@Jan: Wat vind jij dat een bestuurder "verdient"?

@ W. van Dijk: De wet overtreden lijkt me geen goed advies. De directeuren doen niets onrechtmatig. Vergeet niet --> dit zijn geen overheidsinstellingen! De branche heeft dit zelf afgesproken.



Het lijkt me dat veel mensen jaloers zijn.
Chris
@Geert. Nee, de branche heeft daar geen specifieke afspraken over, dat is dus ook het probleem. De branche neemt de eigen verantwoording niet, omdat deze branche bestaat uit de dik betaalde bestuurders.



En inderdaad de cooperaties zijn geen overheidsinstellingen, in '93 is de sector geprivatiseerd en er valt zélfs iets te zeggen voor de redenatie dat de privatisering geleidt heeft tot kostenbesparingen die veel hoger zijn dan de salarissen die de bestuurders verdienen.



Tóch hebben de cooperaties een publieke taak en passen hier m.i. geen salarissen boven een fatsoensnorm en dat is dus niet 3 ton.
True
Meestal PvdA mannetjes op dat soort functies, links lullen rechts vullen.
W. van Dijk / xxx
Het wordt tijd dat huurders massaal weigeren hun huur te betalen.

Een actie overeenkomstig de oproep van Lakerman bij de DSB lijkt mij gerechtvaardigd.

Huurders verenig u en trek uw automatische inning van de huur gewoon in.

Mogelijk lukt het op die manier om die dieven tot de orde te roepen.

En dat geklets over verworven rechten.

Die heeft u ook: stop met huur te betalen!!!
Jan
In plaats van "verdiende in 2011" zou ik de woorden "ontving in 2011" kiezen, het daadwerkelijk verdienen waag het ernstig te betwijfelen.
Piet / directeur
Naarmate zij meer gingen verdienen namen de verliezen omgekeerd evenredig toe!



Oke bij mijn dood moet ik ook nog 50 % sucsessierechten ( tarief zonder kinderen) betalen over mijn gespaarde geld.



Nagaan wat ik al heb betaald. En vanmorgen lees ik dat de fiscale terug vordertingstermijn door de fiscus bij belastingbetalers van 5 jr wordt verlegnd naar 12 jr.

En hoe lang is de terug vorderingstermijn jegens hen die onterecht subsidie of Overheidsuitkeringen ontvangen???? Of is daar geen beginnen aan????



Sorry voor deze opmerkingen, ik had ze liever niet gemaakt, maar het is slechts een roepende in de woestijn!



Advertentie