of 59250 LinkedIn

Dijkleger ontdekt droogtescheuren

Het dijkleger van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft op vijftien plekken in het Utrechtse poldergebied droogtescheuren in de dijken ontdekt. Het schap wil nog niet zeggen waar de scheuren precies zijn gevonden.
Reageer

Het dijkleger van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft donderdag op vijftien plekken in het Utrechtse poldergebied droogtescheuren in de dijken ontdekt. Eén plek wordt vrijdag nader onder de loep genomen, de andere plaatsen worden maandag extra gecontroleerd. Het schap wil nog niet zeggen waar de scheuren precies zijn gevonden.

Spoedreparatie
Na de vorige inspectie was een spoedreparatie nodig aan een dijk langs de Dubbele Wiericke. Volgens de Unie van Waterschappen zijn tot nu toe op drie plekken in het poldergebied in het westen van het land met spoed droogtescheuren aangepakt. Er is sprake van droogte die maar eens in de twintig jaar voorkomt en daar komt voorlopig geen verandering in.

 

Beregenen

HDSR experimenteert met besproeien van de droge dijken vanaf het water. Dat werkt goed, aldus het schap, want de toestand van de dijken is de afgelopen twee weken niet erg verslechterd. Het schap blijft daarom voorlopig driemaal per week beregenen. Het dijkleger gaat begin augustus opnieuw op pad. (ANP)


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.