Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Deventer wil huisjesmelkers aanpakken

Deventer moet de ‘verkamering’ van de stad aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad van het college geëist. ‘Door verkamering glijden wijken snel achteruit’, zegt Matthijs Nijboer, fractievoorzitter van de PvdA, namens de raad. Huisjesmelkers en hun huurders zorgen voor parkeerproblemen, geluidsoverlast, wietverkoop, vermoedens van prostitutie en gevoelens van algehele onveiligheid bij andere wijkbewoners.

06 mei 2009

Spreidingsbeleid
De roep om maatregelen is een reactie op de kamerverordening die de gemeente reeds uitriep in de wijk Voorstad - Oost. De problemen verplaatsten zich daardoor naar de oude Schilwijken rondom de binnenstad. De gemeenteraad vindt nu dat er kameringsverordeningen moeten komen om de kamerverhuur te spreiden.

Te dominant
‘Kamerverhuur an sich is prima, maar als het te dominant wordt in een straat, gaat het mis’, zegt Nijboer. ‘We werden laatst geconfronteerd met een straat waarin vier van de veertien huizen werden verkamerd, met gemiddeld zes bewoners per huis.’ Als de raad haar zin krijgt, is het straks in nog maar tien procent van de straten mogelijk om kamers te huren. ‘Je kunt daarna veel makkelijker handhaven’, zegt Nijboer, al geeft hij toe dat dat een kostbare kwestie wordt: bestraffen gaat via een publiekrechtelijk traject.

Ruim aanbod
Studenten in Deventer hoeven zich geen zorgen te maken. ‘Daar hebben we in onze stad geen problemen mee. Er is een ruim aanbod aan studentenwoningen.’ De gemeenteraad hoopt dat de verordening, na de verplichte inspraakprocedures, na de zomer kan worden uitgevaardigd.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie