of 60831 LinkedIn

Den Haag onderzoekt alternatief voor Fyra

,,Voor Den Haag is het onbestaanbaar dat de internationale stad van vrede de rechtstreekse verbinding met Brussel verliest'', meldde verkeerswethouder Peter Smit donderdag.
1 reactie

De gemeente Den Haag gaat de mogelijkheden bekijken voor een alternatieve intercityverbinding tussen Den Haag en Brussel. In januari begint een onderzoek. Onlangs maakte de Beneluxtrein plaats voor de Fyra, maar die komt niet op stations waar de oude intercity wel stopte. De hogesnelheidstrein Fyra kampt ook met forse aanloopproblemen.

Verbinding met Brussel
,,Voor Den Haag is het onbestaanbaar dat de internationale stad van vrede en recht de rechtstreekse verbinding met Brussel verliest'', meldde verkeerswethouder Peter Smit donderdag.

Commercieel haalbaar
Het onderzoek moet duidelijk maken of een treinverbinding tussen Den Haag en Brussel-Zuid/Midi met stopplaatsen als Delft, Dordrecht en Mechelen, commercieel haalbaar is. ,,In januari gaan we met diverse binnen- en buitenlandse ov-bedrijven in gesprek'', zei Smit. ,,Vele reizigers zijn gedupeerd door het verdwijnen van de Beneluxtrein. Zeker de pendelaars tussen België en de Randstad. De Fyra mag dan wel een snelle verbinding zijn, maar niet vanuit bijvoorbeeld Den Haag of Dordrecht.'' Volgens de wethouder is een rit met de Fyra een stuk duurder en minder flexibel.

Tweede Kamer
Donderdag bespreekt de Tweede Kamer de problemen met de Fyra, die kampt met forse vertragingen en uitval van treinen

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (Ex treinreiziger) op
Wanneer vervangt menb de hele club xcorrupte NSérs op dit dossier? De bazen zitten toch vast aan het pluche of je nu Noten heet of Mansveld of....Gelieve geen afkoopsommen mee te geven, dat geld is nodig voor treinstellen die wel kunnen rijden, willen rijden en betrouwbaar zijn. Italië is niet voor niks zwakke broeder Eurocircus.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners