of 59082 LinkedIn

Den Haag en Venlo hebben de beste binnenstad

Het centrum van Den Haag mag zich komende twee jaar de beste grote binnenstad van Nederland noemen. In de categorie middelgrote binnenstad ging Venlo met de titel aan de haal.
2 reacties
De komende twee jaar mag het centrum van Den Haag zich de beste grote binnenstad van Nederland noemen. In de finale van de Verkiezing Beste Binnenstad won de Hofstad van Amsterdam, zo is donderdag bekendgemaakt. In de categorie middelgrote binnenstad ging Venlo met de titel aan de haal.
Binnenstedelijke grootschaligheid
Den Haag heeft zijn prijs vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkeling van de binnenstad. De Hofstad heeft met visie, samenwerking en doorzettingsvermogen toegewerkt naar een complete, attractieve en multifunctionele binnenstad, aldus het juryrapport. 'De stad behoort inmiddels tot de nationale winkeltop en is uitgegroeid tot een ‘must see’ bestemming. De Haag biedt bezoekers een mix van historische, kleinschalige sfeer en moderne, binnenstedelijke grootschaligheid.'
Venlo won in de finale van Zaandam. Met deze titel beloont de jury de ontwikkeling die het centrum in de breedte heeft doorgemaakt. 'Venlo heeft tegen de conjuncturele trend in hét moment gepakt om te investeren in de binnenstad. Het resultaat is een binnenstad die ‘staat als een huis’ in de euregio.'
 
Bestrijding leegstand
De jury bekeek hoe de steden zich hebben ontwikkeld wat betreft toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en leegstandbestrijding. De verkiezing wordt iedere twee jaar georganiseerd door het Platform Binnenstadmanagement in samenwerking met onder meer de Nederlandse Raad van Winkelcentra, Vastned en Stenden Hogeschool.
 
Als grote binnenstad geldt een binnenstad met meer dan 325 winkels. Middelgroot is een binnenstad met 200 tot 325 winkels. De winnaars van de vorige editie waren Eindhoven (groot) en Hoogeveen (middelgroot).
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Heleen op
Ik woon al meer dan 15 jaar in Den Haag, maar geef mij maar Amsterdam. Ik zou niet weten waar ik de Haagse 'binnenstad' zou kunnen vinden.
Door Willem op
Nu de Haagse binnenstad (het plaveisel) nog kauwgomvrij maken.