Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Den Haag blijft omstreden verdelger testen

Uit onderzoek blijkt volgens GroenLinks dat Roundup Evolution onder meer geboorteafwijkingen, hormoonverstoringen en verstoorde bodemsystemen veroorzaakt.

23 september 2011
De gemeente Den Haag gaat door met een proef met het gebruik van het verdelgingsmiddel Roundup Evolution. Een motie van onder andere GroenLinks, de Haagse Stadspartij en de PVV had opgeroepen ermee te stoppen, maar de collegepartijen stemden donderdag tegen.
Verbod
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vorige week in met een verbod op bestrijdingsmiddelen die het middel glysofaat bevatten, zoals Roundup. Volgens GroenLinks blijkt uit onderzoek dat dit gif onder meer geboorteafwijkingen, hormoonverstoringen en verstoorde bodemsystemen veroorzaakt.

Afwachten
De proef wordt binnenkort geëvalueerd. Wethouder Sander Dekker (groen) stelde in antwoord op de vragen van de raad dat hij de reactie van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) af wil wachten. Bovendien gebruiken meer gemeenten en particulieren het middel Roundup Evolution, betoogde Dekker.

Niet eens
Het debat werd gevolgd door een groot aantal bewoners van de wijken waar het middel wordt gebruikt. Zij lieten luidruchtig weten het niet eens te zijn met de motivatie van het college.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Het is tegenwoordig niet meer normaal hoe straten, bermen en parken verloederen door onkruid. Dan maar met de hand eruit trekken.
AJ Murk / Hoogleraar Milieutoxicologie
En GroenLinks weet al dat dit gif onder meer geboorteafwijkingen, hormoonverstoringen en verstoorde bodemsystemen veroorzaakt, maar zegt er niet bij vanaf welke blootstelling daar kans op is......

Piet / directeur
Zoals gebruikelijk weer de gebruikelijke politieke correctheid.Of zou ik een ander woord mogen gebruiken, t.w.politiek ge............

Tja en naar eeen hoogleraar milieutoxicologie luisteren is er tegenwoordig niet meer bij. Liever inspelen op onderbuik gevoelens van kiezers ! Ze weten daar niet eens wat die leerstoel betekent. Met de deskundigheid biuj Gr L denken ze waarschijnlijk dat het zoiets als goochelen door Fred Kaps, of Hans Kazan.
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Jarenlang zeiden hoogleraren dat er geen aanleiding was om een opwarming van het klimaat te vooronderstellen als gevolg van broeikasgassen. Hoogleraren zijn vaak een beetje traag omdat ze zoveel in hun hoofd hebben.
Piet / directeur
ROUNDUP THUMBS UP.
U is kennelijk niet in staat om zich aan het onderwerp te houden en lekker algemeen schelden op Hoogleraren! U begrijpt kennelijk ook niet wat er onder blootstelling moet worden verstaan! Dat is pas echt dom! En blijkbaar is U ook niet op de hoogte dat de klimaatrapporten ook al vervalst waren. De politiek trok al conclusies nog voor de deskundige (wetenschappelijke) rapporten op tafel lagen! Ooooohhhhhhh heerlijke populistische milieuretoriek! Sorry,maar U vraagt echt om zo'n reactie,ik had U graag met meer respect benaderd!
Advertentie