of 59250 LinkedIn

Daling aantal huisuitzettingen

Dat blijkt uit de Staat van de Woningmarkt 2015. De rapportage die het ministerie van Wonen jaarlijks maakt, geeft aan de hand van de meest actuele feiten en cijfers een beeld van de ontwikkelingen op de woningmarkt en de bouwsector.

Het aantal huisuitzettingen uit corporatiewoningen is vorig jaar voor het eerst sinds 2011 gedaald, met 15 procent. In totaal moesten vorig jaar 5.900 huurders hun huis verlaten. In 85 procent van de gevallen was huurachterstand de oorzaak.

Dat blijkt uit de Staat van de Woningmarkt 2015. De rapportage die het ministerie van Wonen jaarlijks maakt, geeft aan de hand van de meest actuele feiten en cijfers een beeld van de ontwikkelingen op de woningmarkt en de bouwsector. Voor gemeenten en provincies biedt het boekwerk ook informatie over de – bescheiden – regionale verschillen, bijvoorbeeld in de huurquote (het aandeel van het inkomen dat men kwijt is aan huurlasten) per woningmarktregio. Er is een spreiding tussen 21,7 procent in Dordrecht en 24,8 procent in Leiden. De verschillen in huurprijzen zijn niet erg groot. Friesland kende met 472 euro de laagste huur; Flevoland de hoogste, met 582 euro.

Huizenbouw
Dat de huizenbouw weer aantrekt, blijkt uit het aantal bouwvergunningen voor woningen in de eerste helft van 2015: met bijna 31.000 een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De Staat van de Woningmarkt geeft ook informatie over energieprestaties. Bijna een kwart van de corporatiewoningen had in 2014 een energielabel van A of B. Woningcorporaties besteedden in 2014 ruim 200 miljoen euro aan energiebesparing. Zij willen dit bedrag in 2015 verdubbelen. Het rapport is te vinden op www.rijksoverheid.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Linda (werkzoekende HBO-er P&O) op
Asiel aanvragen krijg je gratis een woning!