of 59903 LinkedIn

Crowdfunding voor koop kolencentrale boven vijf miljoen

Een geldinzamelingsactie om de kolencentrale Hemweg te kunnen kopen en te sluiten, heeft al meer dan vijf miljoen euro opgeleverd. Ruim 41.000 particulieren en organisaties hebben meegeboden.
2 reacties

Een geldinzamelingsactie om de kolencentrale Hemweg te kunnen kopen en te sluiten, heeft al meer dan vijf miljoen euro opgeleverd. Ruim 41.000 particulieren en organisaties hebben meegeboden. 

Grote bedragen
Anderhalve week geleden startte de crowdfunding onder het motto 'Wij willen #Hemweg'. Maandagochtend stond de teller op 5.083.352 euro. De initiatiefnemers willen dat de vervuilende kolencentrale sluit. Verschillende partijen doen - met grote bedragen - mee, zoals duurzame-energieleverancier Vandebron, Triodos Bank en de Stichting DOEN. Ook Greenpeace en het burgerinitiatief Hete Kolen hebben zich aangesloten.

55 miljoen
Eigenaar Nuon liet eerder weten open te staan voor vervroegde sluiting van de Hemwegcentrale, maar gaf daarbij aan dat dat 55 miljoen euro gaat kosten. Het grootste deel van dat bedrag zou bestemd zijn voor een vertrekregeling voor de ruim tweehonderd werknemers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter van der Stelt (marketing specialist) (Marketing specialist) op
Mooi staaltje guerrilla marketing van vooral van de Bron (veel publiciteit, geen cent uitgegeven). Doe een niet serieus bod op iets waar iedereen wel een mening over heeft en je haalt het 8 uur journaal. En de journalisten nemen dit marketing verhaaltje fact free zo over. Dit zegt ook wat over de journalisten! Ben benieuwd wanneer Stichting AAP een miljoen gaat bieden op de Apenheul om het te sluiten en zo het nieuws gaat halen.
Door Bennie Vonk (Fractiesecretaris) op
Hou op met die onzin. Als deze centrale dicht gaat komt de stroom uit bruinkoolcentrales in Duitsland of atoomcentrales in Frankrijk. Sluit hem pas als er in Nederland voldoende alternatieve energie wordt opgewekt. Dan wordt deze centrale vanzelf overbodig. Of misschien nog nodig voor back-up als het niet waait of en/of de zon niet schijnt.