of 64231 LinkedIn

Crisis- en herstelwet blijft tot 2017

Het besluit zorgt ervoor dat een aantal regelingen voor bouwprojecten in de toekomst in stand blijft, waardoor ze meer zekerheid hebben.
3 reacties

De Crisis- en herstelwet, bedoeld om bouwprojecten sneller uit te kunnen voeren en daarmee de crisis tegen te gaan, wordt een permanente wet, in ieder geval tot 2017.

Eerste Kamer akkoord
Eigenlijk zou de tijdelijke wet in 2014 aflopen, maar de Eerste Kamer stemde er dinsdag mee in om de wet langer te laten gelden. De Tweede Kamer had dat vorig jaar zomer al gedaan.

Besluiten sneller genomen
Het besluit zorgt ervoor dat een aantal regelingen voor bouwprojecten in de toekomst in stand blijft, waardoor ze meer zekerheid hebben. Tegelijkertijd regelt de wet dat er minder administratie nodig is voor bouwprojecten en dat besluiten sneller genomen kunnen worden.

Omgevingswet
De Crisis- en herstelwet (Chw), die dateert uit 2010,
wordt voor onbepaalde tijd verlengd, tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet en de wijziging van de Algemene wet bestuursrecht. De Chw zal uiteindelijk hierin opgaan. Gelijktijdig met de verlenging van de Chw zijn enkele wijzigingen ingevoerd. Zo wordt de procedureduur voor tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan verkort van 26 naar 8 weken en wordt de termijn van de tijdelijke afwijking verlengd van 5 naar 10 jaar.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Stephan op
Men kan beter al die overbodige, benodigde afschaffen.

Het aanleveren van een omgevingsvergunning welke kan voldaan aan alle gestelde voorwaarde neemt meer tijd in beslag dan procedures in tijd verkorten
Door Henk op
Waarom gaan we een wet die 0,0 resultaat heeft verlengen?
Door Eric de Haas (planningadviseur) op
quote (laatste zin laatste alinea):
Zo wordt de procedureduur voor tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan verkort van 26 naar 8 weken en wordt de termijn van de tijdelijke afwijking verlengd van 5 naar 10 jaar.

Helaas, om gestelde waar te maken zal ook Besluit omgevingsrecht nog aangepast moeten worden. Invoering misschien voor de zomer, mogelijk pas na de zomer (ook ivm "voorhangprocedure" Amvb)