of 59250 LinkedIn

Corporaties uit het Noorden boos over Vestiadeal

De noordelijke woningbouwcorporaties zijn boos dat zij een deel van de schade moeten betalen bij het oplossen van de financiële problemen bij  Vestia.
1 reactie

De noordelijke woningbouwcorporaties in Groningen, Drenthe en Friesland zijn boos dat zij en hun huurders een ,,aanzienlijk deel van de schade'' moeten betalen bij het oplossen van de financiële problemen bij woningstichting Vestia. 

Meebetalen
Weliswaar zijn de corporaties tevreden dat vorige week een akkoord is bereikt met de banken over het aflossen van schulden, maar ze zijn geschrokken van de mate waarin ze moeten meebetalen. Dit zou ten koste gaan van investeringen in woningen.

Ramp
Dat hebben de gezamenlijke noordelijke corporaties dinsdag via een brief aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) bekendgemaakt. ,,Dit is een ramp voor onze huurders en de leefbaarheid in hun dorpen, hun buurten en wijken.''

CFV
In het Vestia-akkoord wordt een beroep gedaan op het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). De corporaties uit het Noorden willen weten van Spies of het CFV-bestuur meebesloten heeft ,,over deze greep in de beurs van onze huurders''.

Krimp
Volgens de noordelijke corporaties krijgen zij in 10 jaar tijd een aanslag van in totaal 75 miljoen euro voor hun kiezen. Dit zou circa 1 miljard euro aan investeringscapaciteit kosten. ,,En dat in een gebied waar sprake is van een grote krimpopgave, een grote opgave in leefbaarheid en waar de huishoudinkomens van huurders ver beneden landelijke gemiddelden liggen.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door D. van Arum (adviseur) op
Tja geklaag van corporatiebestuurders alom, en wie heeft de afgelopen jaten naar dit alles zitten kijken, inderdaad die zelfde klagende corporatiebesuurders, wie heeft elkaar de afgelopen jaren overal ontmoet..inderdaad....wie verklaarde dat er geen behoefte was aan verscherpt toezicht...inderdaad.....en nu klagen, ach misschien toch voortaan wat beter opletten.