Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Corporaties kunnen meer doen voor grensgevallen inkomen

Volgens minister Spies kunnen corporaties wel degelijk iets doen voor mensen die net boven de inkomensgrens van sociale huurwoningen zitten.

01 februari 2012

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) denkt dat woningcorporaties soms meer kunnen doen om mensen aan een huis te helpen die net boven de inkomensgrens van 34.000 euro voor de sociale sector zitten. Dat valt op de maken uit een brief aan de Tweede Kamer.

10 procent

De corporaties mogen 10 procent van hun huizen aan mensen boven die grens geven, maar die marge wordt niet optimaal gebruikt. Woningzoekenden met een te hoog inkomen worden in sommige gevallen zelfs automatisch geweigerd.

Tussen wal en schip

De grens pakt nogal eens ongelukkig uit voor mensen die geen koophuis kunnen betalen, maar ook in de vrije huursector niet voor hun budget kunnen slagen.

Geen kant op

Donderdag praat de Tweede Kamer over het beleid. De PvdA liet dinsdagavond al weten met een nieuw voorstel te komen om de inkomensgrens van 34.000 euro buiten werking te stellen. ,,Minister Spies steekt helaas haar hoofd in het zand. Middengroepen kunnen door het huurbeleid van dit kabinet geen kant op'', meldde Jacques Monasch van de partij.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie