of 59250 LinkedIn

Corporatie wil niet 3 miljoen betalen voor Vestia

Alle woningcorporaties moeten meebetalen aan een herstelplan voor woningcorporatie Vestia. Maar QuaWonen weigert om zomaar 3 miljoen euro over te maken.
3 reacties

Woningcorporatie QuaWonen uit de Krimpenerwaard wil niet zonder meer bijdragen aan een herstelplan van Vestia. Volgens dat plan moet er een bedrag van 675 miljoen euro op tafel komen voor de noodlijdende woningstichting. Alle corporaties moeten daarvoor geld op tafel leggen.

3 miljoen
Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen weigert vooralsnog de bijdrage van zeker 3 miljoen euro die zijn corporatie zou moeten betalen. Dat geld kunnen we dan niet meer investeren in de Krimpenerwaard, zei hij vrijdag. Van den Broeke wil van minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken inzage in het herstelplan en biedt aan mee te denken over een beter alternatief.

Vestia kwam in problemen door de aanschaf van derivaten, riskante beleggingsproducten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R. Bruynesteyn (adviseur) op
Je ziet hier hetzelfde gebeuren als bij de banken: een organisatie neemt veel risico, scoort daarmee als het goed gaat (ondernemend, goed voor de klant, risicospreiding etc), en als het fout mogen voorzichtige collega's het gat dempen. Lijkt me moeilijk verkoopbaar.
Door Jan Siefkes (Voorzitter bewonersplatform) op
Wij zijn vrijwilligers die veel voor de gemeente doen. Het kan niet zo zijn dat dik betaalde bestuurders van de woningbouwverenigingen hun gang kunnen gaan, om zonder inzicht in de gang van zaken van Vestia, opdracht moeten geven mee te betalen, als zij niet weten het hoe en waarom van Vestia.
Door D. van Arum (adviseur volkshuisvesting) op
Het lijkt mij een redelijk verzoek, het is geld van huurders en zoals al eerder op het AEDES forum opgemerkt, aan huurders en aan de corporaties is totaal niets gevraagd. Met de heer van den Broeke ben ik het eens laten we eerst maar eens weten waar we geld in stoppen en vooral.....waarom....