Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Commissie: IJzeren Rijn vijf jaar uitstellen

De heropening van de historische spoorlijn IJzeren Rijn door Limburg kan beter minstens vijf jaar worden uitgesteld. Volgens de Vlaamse krant Het Belang van Limburg is dat de conclusie van een commissie van onafhankelijke deskundigen die door Nederland en België is ingesteld.

18 mei 2009

Kosten
Volgens de deskundigen zijn de maatschappelijke kosten hoger dan de maatschappelijke baten. De investeringen zijn namelijk hoog (536 miljoen euro ex btw), terwijl het milieu niet gebaat is bij de dieseltreinen op het tracé. Bovendien is er nog veel capaciteit op andere lijnen.

 

Nederland tegen
De heropening van de spoorlijn van Antwerpen via Roermond naar Duitsland was gepland voor 2015. Nederland wilde de lijn aanvankelijk niet heropenen, maar moest zich neerleggen bij een arrest van het arbitragehof in Den Haag. Uitstel zou Nederland dus niet slecht uitkomen.

 

Openbaar
Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) kon zaterdag nog niet inhoudelijk reageren. Hij wil eerst weten of zijn Belgische collega akkoord gaat met openbaarmaking van de stukken.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie