of 59821 LinkedIn

College Landerd opnieuw verhoord over geitenstal

De enquêtecommissie die onderzoekt hoe het kon dat de geitenboer op het hoogtepunt van de Q-koorts vergunningen kreeg van de wethouders en de burgemeester.
Reageer

Burgemeester Willy Doorn en drie (ex-)wethouders van de gemeente Landerd worden nog een keer onder ede verhoord over de omstreden vergunning voor de bouw van een geitenstal in het dorpje Zeeland. De enquêtecommissie uit de gemeenteraad die onderzoekt hoe het kon dat de geitenboer op het hoogtepunt van de Q-koorts vergunningen kreeg, heeft dat dinsdag aangekondigd.

Nieuwe verhoren
In januari zijn de wethouders en de burgemeester al een keer ondervraagd. De nieuwe serie verhoren staan gepland op 18 februari.

Oude correspondentie
Voorzitter Moritz Böhmer bevestigde dinsdag dat er nieuwe vragen zijn ontstaan omdat de commissie na de verhoren oude correspondentie heeft ontvangen waarin de provincie Noord-Brabant de gemeente duidelijk maakt dat de milieuvergunning voor de geitenstal geweigerd kan worden.

Bouwvergunning
Ambtenaren hebben verklaard dat er formeel geen reden was om de milieuvergunning te weigeren. Het college stemde in omdat de bouw zonder bouwvergunning niet kon beginnen. Maar zonder dat het college er erg in had verleenden ambtenaren ook de bouwvergunning.

Verontwaardiging
De bouw van de stal leidde vorig jaar tot verontwaardiging. Op verzoek van de provincie legde de minister van Binnenlandse Zaken de bouw stil.

Conclusies
De enquêtecommissie wil de conclusies van haar onderzoek in maart presenteren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.