of 59794 LinkedIn

BZ positief over verkoop huurhuizen

Ministerie van Binnenlandse Zaken is verbaasd over het bericht dat ruim twee derde van de huurders tegen verkoop van huurhuizen door corporaties is.
2 reacties

Binnenlandse Zaken is een beetje verbaasd over het bericht dat ruim twee derde van de huurders tegen verkoop van huurhuizen door corporaties is, althans blijkens een peiling van de Woonbond maandag.

Het departement voorziet juist positieve effecten. Het aanbod aan betaalbare koophuizen zal groeien en corporaties kunnen met de opbrengsten investeren. ,,En de minister zal erop blijven toezien dat er bij corporaties altijd voldoende aanbod aan huurwoningen blijft voor de doelgroep.''

Ook werkt het ministerie aan een kooprecht, waardoor huurders tegen een redelijke prijs een woning van de corporatie kunnen kopen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kregting (voorzitter HV) op
Verkopen van een corporatiewoning kan maar 1 keer.Huurders die willen kopen hebben al voldoende aanbod.En een Minister die er op gaat toezien dat er altijd voldoende aanbod huurwoningen doelgroep blijft? Dan wel zijn eigen geformuleerde doelgroep zeker, kleiner en kleiner en huurders in de armen jagen van banken zodat die weer leningen kunnen verstrekken en zo indirect het Rijk dmv Hyp aftrek weer de banken subsidieert. Rondpompen van geld?Laat de keus aan de huurders en houd huren betaalbaar. Laat de markt het werk doen en verpest de markt niet
Door Rutger op
De Haagse werkelijkheid is wel vaker een heel andere dan die van de burger die het betreft. ;-)