of 58952 LinkedIn

Brussel klaar met gedraal rond Hedwigepolder

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft donderdag besloten de eerste stap van een zogeheten inbreukprocedure tegen Nederland te zetten.
8 reacties

De Europese Commissie heeft het gehad met het gedraal van Nederland om de Hedwigepolder onder water te zetten. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft donderdag besloten de eerste stap van een zogeheten inbreukprocedure tegen Nederland te zetten, zo werd bekendgemaakt.

Miljoenenboete
Nederland krijgt 2 maanden de tijd om actie te ondernemen en te reageren op de formele brief van Europees commissaris Janez Potocnik (Milieu). Komt Nederland de gemaakte afspraken niet na, dan is de volgende stap een gang naar het Europees Hof van Justitie en kan Nederland een miljoenenboete opgelegd krijgen.

Natuurschade
,,Ondanks juridische verplichtingen en herhaalde beloften'' heeft Nederland verzuimd de polder aan de natuur terug te geven, aldus Potocnik. Nederland moet volgens afspraken uit 2005 met Vlaanderen de polder onder water zetten om zo natuurschade, die is veroorzaakt door het uitdiepen van de vaargeul van de Westerschelde, te herstellen. Alternatieve scenario's zoals het deels ontpolderen van het gebied konden niet op een meerderheid in de Tweede Kamer rekenen.
 

Vlaanderen is al een procedure begonnen om Nederland te dwingen de afspraken na te komen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jack leermakers (vutter) op
Het is van de bezopenen, nederland vecht al eeuwen tegen het wassende water.Voor mij stort de schelde maar dicht dat de Belgen geen grote schepen meer kunnen ontvangen.In ieders geval de polder zo laten en degene die het overeenkomst toendertijd hebben afgesloten met de Belgen de miljoenen boete laten betalen . Laat het maar eens afgelopen zijn met het verkwisten van belasting gelden zoals de onderhandelaars hebben gedaan.
Eerst miljoenen voor de polder zo te krijgen en nu weer onder water of miljoenen claim voor de Belgen , het lijkt wel een belgenmop. Jan met de pet als hij zulke fouten maakt is hij of zij gezien. Straf af die grote mannen met hun wijsheid die ons gevaar van het water terug brengt of miljoenen kost.
Door Jan (Ambtenaar) op
Vul de vaargeul van de Westerschelde maar weer op. Dan hebben we het "verdwenen" natuurgebied weer terug.
Die vaargeul is er voor de Belgen. Prima hoor, maar als er dan wat onder water moet worden gezet ter compensatie, dan moet dan maar in België gebeuren. Ik stel voor om Brussel onder water te zetten. Kunnen we misschien de volstrekt onzinnige EU onder water zetten.
Door Rob (FPU) op
Ik begrijp 1 ding niet:
Waarom hamert Vlaanderen zo op dit onder water zetten .
Wat is toch hun belang?
Wie legt me dat eens uit ?
Door Tinus op
In Bèlsj hebben ze nog nooit van milieu gehoord. Kijk daar maar eens wat daar in lucht wordt geschoten. Zowel privé als industrieel zijn hier blijkbaar geen grenzen. Handhaving: ook niet. Vraag de waterschappen maar eens wat Nederland allemaal tegenkomt?!
Door Jan op
Om maar eens een zekere politcus te quoten:
"Afspraak is afspraak!"
Door Plafond op
Er is niks onzinnigs aan deze regeltjes, Nederland heeft zich ertoe verplicht en moet ze nakomen, los van het gegeven dat de EU is doorgeschoten en zichzelf steeds meer macht toe eigent.
Door A.Raam op
Daar is Europa aan kapot gegaan. Aan onzinnige wetten, regeltjes, procedures en corruptie. Er wordt totaal niet meer gewerkt in dit werelddeel. Alleen nog maar geflierefluit. 10% van de bevolking moet het met hard werken verdienen voor de overige 90%, die niks doet en het geld met bakken eruit gooit. Dus het is helemaal niet vreemd dat we in een recessie verkeren. Dat kon je al jaren zien aankomen. En het wordt nog veel erger. Er staat pas een heel matig briesje. Flink aan het werk dus.
Door brouwer op
Tsja, er is destijds een besluit genomen om de Hedwige onder water te zetten. Inderdaad, besluiten moeten worden uitgevoerd, maar dat geldt dan ook voor andere zaken waartoe binnen de EEG wordt besloten, begrotingstekorten moeten dan ook overal binnen de norm gehouden worden. Uitstel, zoals nu in Spanje, is dan uit den boze.
Het was een slecht besluit waar, gezien mondiale ontwikkelingen (tekort aan landbouwgrond), met reden op teruggekomen mag worden.
Ik heb trouwens wel een alternatieve oplossing voor de Belgen: Bij de opdeling van België, een onderwerp dat harhaaldelijk boven komt, blijkt het tweetalige Brussel telkens weer een onoplosbaar probeem.
Zet Brussel onder water en dan is dat probleem ook weer opgelost; politici noemen dat een 'win-win-situatie'.