of 64621 LinkedIn

Breda krijgt Logistiek Topinstituut

Reageer
Breda wordt de vestigingsplaats van het Logistiek Topinstituut. Het instituut gaat wetenschappelijke opleidingen bieden en onderzoek doen naar innovatieve en duurzame logistieke concepten.

Ambitie
De kennisinstelling moet bijdragen aan de ambitie om Nederland in 2020 Europees logistiek marktleider te maken en bij het verwerven van een wereldpositie op transportgebied. Dat is gisteren bekend gemaakt door minister Maria van der Hoeven van Economische zaken en verkeersminister Camiel Eurlings, die in Den Haag het startsein gaven voor een logistiek innovatieprogramma dat ongeveer 67 miljoen euro omvat, gezamenlijk op te brengen door bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Vanuit de genoemde ministeries is 25 miljoen euro vrijgemaakt voor de periode 2009-2013.

Bereikbaarheid

Breda versloeg Amsterdam en Rotterdam.De stad is als eerste keus voorgedragen door een commissie van wetenschappers en logistiek topondernemers. Zij letten op de financiële steun, de bereikbaarheid en de uitstraling van de locatie. Breda investeert samen met Brabantse organisaties en bedrijfsleven ruim 10 miljoen euro en stelt zich daarnaast garant voor 30 miljoen euro.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers