Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Brabant wil bouw geitenstal stoppen

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gaan minister Spies vragen de vergunning voor de bouw van een geitenstal in het dorp Zeeland te vernietigen.

17 mei 2012

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gaan demissionair minister Liebeth Spies (Binnenlandse Zaken) vragen de vergunning voor de bouw van een geitenstal in het dorp Zeeland (gemeente Landerd) te vernietigen.

Onrechtmatig
De bouw van de geitenstal is inmiddels begonnen maar de vergunning is vermoedelijk onrechtmatig verleend. Vanwege de Q-koorts is er in Brabant een bouwstop afgesproken voor geitenhouderijen.

De kwestie werd onlangs onthuld door het Brabants Dagblad en zorgde voor veel ophef in de lokale en provinciale politiek.

Zwaar getroffen
De gemeente Landerd laat zich nog adviseren over de mogelijkheden om de vergunning te schorsen of vernietigen. Landerd ligt midden in het gebied dat zwaar werd getroffen door de Q-koorts. In de gemeente werden zeker 200 mensen ziek.

Verregaande stap
Vernietiging van een vergunning door de Kroon is een zeldzame en verregaande stap. In het recente verleden werd het middel door ministers gebruikt om het bos bij Schinveld te kappen en om het cellencomplex op Schiphol-Oost open te houden.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Alweer een Brabantse gemeente die een onregelmatige vergunning verleent. Kan BB eens uitzoeken hoe dat kon gebeuren? Was er sprake van politieke druk? Of gewoon pure dommigheid?

Wel bijzonder dat er geen omwonenden bezwaar hebben aangetekend. Of ben je dan je leven niet zeker in gemeente Landerd?
Advertentie