Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Brabant compenseert boer voor megastal

De provincie Noord-Brabant betaalt ruim 4 miljoen euro aan een veehouder omdat zijn plannen voor een megabedrijf voor varkens in Liessel door nieuwe overheidsregels werden gedwarsboomd.

04 februari 2015

De provincie Noord-Brabant betaalt ruim 4 miljoen euro aan een veehouder omdat zijn plannen voor een megabedrijf voor varkens in Liessel door nieuwe overheidsregels werden gedwarsboomd. Het gaat volgens de provincie om de financiële schade die bestaat uit zes jaar gemiste inkomsten en kosten voor vergunningaanvragen.

Nieuw beleid

De provincie was van plan grond te verkopen voor de vestiging van een megabedrijf met in totaal 17.000 varkens. Ze kwam daar in 2013 op terug omdat er veel weerstand was en omdat het bedrijf niet paste binnen het nieuwe beleid om geen grote stallen meer toe te staan.

Schadeclaims
De schikking wordt betaald uit 15 miljoen euro die de provincie destijds heeft gereserveerd voor schadeclaims van boeren. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Daar gaan die provinciale mega vermogens dus naar toe: naar compensatie van varkensboeren die zijn (m/v) megastal niet door ziet gaan. Goed beleid; geweldig maatschappelijk rendement.
berend botje / ijsverkoper
@Hans: dat komt er van als de overheid ondernemrs dwars zit
True
dat krijg je van zwabberende overheden, miljoenenclaims.
Advertentie