Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

‘Botte huurverhoging’ leidt tot ergernis

De maatregel om huren voor huishoudens met een inkomen boven de 43.000 euro met 5 procent te verhogen, moet op 1 juli ingaan en zou 300.000 tot 400.000 huishoudens treffen. In de brief schrijven de Woonbond en de FNV dat de huren in een klap worden verhoogd, in een huurmarkt die vastzit en er voor die huurders vaak geen betaalbare alternatieven zijn.

21 februari 2012

De Woonbond en vakcentrale FNV zijn kwaad over de kabinetsplannen om de huren voor huishoudens met een inkomen boven de 43.000 euro met 5 procent extra op de inflatie te verhogen. In een brief aan de Tweede Kamer spreken ze van een ,,onacceptabele botte verhoging" die leidt tot koopkrachtverlies. Ze vragen de Kamer het kabinetsplan met kracht van de hand te wijzen.

Huurmarkt

De maatregel die op 1 juli moet ingaan zou 300.000 tot 400.000 huishoudens treffen. In de brief schrijven de Woonbond en de FNV dat de huren in een klap worden verhoogd, in een huurmarkt die vastzit en er voor die huurders vaak geen betaalbare alternatieven zijn.

Belastingdienst
Woonbonddirecteur Ronald Paping zegt dat het ongehoord is dat verhuurders er al via de Belastingdienst achter kunnen komen hoeveel hun huurders verdienen terwijl de wet nog niet is goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Extra zetje
Met de extra huurmaatregel wil het kabinet de doorstroming op de huurmarkt een zetje geven. Nu zitten er nog te veel mensen met een goed inkomen in een goedkope huurwoning.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie