of 59162 LinkedIn

Boren mag, maar energiebedrijf ziet er van af

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft op juiste gronden een vergunning afgegeven aan Engie Nederland, concludeert de Raad van State.De eerste proefboring kan daarom plaatsvinden in de periode oktober 2017 tot en met maart 2018. Als blijkt dat een winbare hoeveelheid gas aanwezig is, mag Engie het jaar daarop een tweede proefboring doen.
Reageer

De twee tijdelijke proefboringen naar gas bij Schiermonnikoog mogen gewoon doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald naar aanleiding van protesten van vissers, natuurbeschermers en bewoners van Schiermonnikoog tegen de proefboringen op ruim 5 kilometer ten noorden van het Waddeneiland. Kort na de uitspraak maakt het energiebedrijf Engie echter bekend toch niet te willen boren.

Geen draagvlak
Het gebrek aan economisch perspectief en maatschappelijk draagvlak zouden de redenen zijn om af te zien van de proefboringen. 'De exploratievergunning wordt niet verlengd en de milieuvergunningen worden teruggegeven aan het Ministerie van Economische Zaken', aldus een verklaring van het energiebedrijf.


Juiste vergunning
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft op juiste gronden een vergunning afgegeven aan Engie Nederland, concludeert de Raad van State.De eerste proefboring kan daarom plaatsvinden in de periode oktober 2017 tot en met maart 2018. Als blijkt dat een winbare hoeveelheid gas aanwezig is, mag Engie het jaar daarop een tweede proefboring doen. (Redactie/ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.