Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Boorbedrijf wacht op schaliegasonderzoek

Als het onafhankelijke onderzoek in opdracht van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) naar mogelijke risico's en gevolgen van boringen is afgerond, vraagt het Britse bedrijf Cuadrilla een nieuwe vergunning aan. Directeur Frank de Boer heeft dat dinsdagavond gezegd in Boxtel waar de gemeenteraad door het ministerie van EL&I werd geraadpleegd over de opzet van het onderzoek.

29 februari 2012

Het Britse bedrijf Cuadrilla trekt het huidige verzoek om een tijdelijke ontheffing voor een proefboring naar schaliegas in Boxtel hoogstwaarschijnlijk in. Maar Boxtel blijft voor het bedrijf de beoogde locatie voor een van in totaal twee proefboringen in Brabant.

Onafhankelijk onderzoek

Als het onafhankelijke onderzoek in opdracht van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) naar mogelijke risico's en gevolgen van boringen is afgerond, vraagt Cuadrilla een nieuwe vergunning aan. Directeur Frank de Boer heeft dat dinsdagavond gezegd in Boxtel waar de gemeenteraad door het ministerie van EL&I werd geraadpleegd over de opzet van het onderzoek.

Proefboring
De gemeenteraad van Boxtel heeft nog vele vragen over de proefboring en de gevolgen. Vrijwel alle fracties hebben bijvoorbeeld vragen over de kosten bij schade, calamiteiten of claims. ,,Wie betaalt er als het goed fout gaat?'', vroeg raadslid Jos Hegeman (D66). Ook wil de gemeenteraad weten of Boxtel überhaupt iets te zeggen heeft.

Ministerie
Het onderzoek moet uitwijzen of de minister de gemeente buitenspel kan zetten, aldus beleidsadviseur Peter Aubert van het ministerie. Anders dan gehoopt lukt het niet om het onderzoek voor de zomer af te ronden, zei hij.

Schaliegasvrije gemeente
De gemeenteraad stemt maandag over het plan van de SP om Boxtel uit te roepen tot schaliegasvrije gemeente, zoals eerder andere Brabantse plaatsen deden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie