Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Bleker naar Zeeland om plannen Hedwigepolder

De betrokken boeren melden zich ook bij het provinciehuis. Bleker liet weten de natuurcompensatie voor schade aan de Westerschelde te hebben aangepast.

16 april 2012

Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw gaat in Zeeland praten over zijn alternatieve plannen voor het ontpolderen van de Hedwigepolder. Waarschijnlijk spreekt hij aan het eind van de middag op het provinciehuis in Middelburg met belanghebbenden.

Derde onder water
Dat meldde een woordvoerder van Bleker maandag. Waarschijnlijk zullen ook de betrokken boeren zich melden bij het provinciehuis. Bleker liet eerder weten zijn plannen voor natuurcompensatie voor schade aan de Westerschelde te hebben aangepast. De staatssecretaris wil een derde van de Hedwigepolder teruggeven aan het water en daarnaast enkele andere Zeeuwse polders ontpolderen.

Karla Peijs 

Commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs, liet weten dat door de verandering van de plannen nu in heel de provincie boze Zeeuwen op de dijken staan. Ze zei 'niet enthousiast' te worden van de plannen van de staatssecretaris.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie