of 64707 LinkedIn

Bijna negentig straten in Maastricht studentvrij

De gemeente Maastricht zet vanaf 9 januari meer straten op slot voor studentenwoningen. Tot nog toe gold deze studentenstop voor 71 straten, maar daar komen er nog nog eens zestien bij.
4 reacties

De gemeente Maastricht zet vanaf 9 januari meer straten op slot voor studentenwoningen. Tot nog toe gold deze studentenstop voor 71 straten, maar daar komen er nog nog eens zestien bij.

 

Toenemende klachten 
Burgemeester en wethouders schrijven in een brief aan de gemeenteraad op welke straten geen nieuwe kamers of woningen meer verhuurd mogen worden aan studenten. De gemeente reageert hiermee op toenemende klachten over onder meer nachtelijke geluidsoverlast van studenten.

 

Meer buitenlandse studenten 

Onder meer de Universiteit Maastricht (UM) trekt steeds meer deels buitenlandse studenten aan, en dat zorgt voor een gebrek aan kamers. Huiseigenaren splitsen hun panden om een graantje mee te pikken van de snelle groei van het aantal studerenden. De gemeente stelde daarop een maximum vast. In straten waar het maximum aan studenten is bereikt, wordt een studentenstop afgekondigd.

 

Noodklok

De UM luidde in december in een brief aan de gemeenteraad overigens de noodklok vanwege het grote tekort aan studentenkamers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Baron de Colligny (waarnemend burgemeester) op
@Door Cornelis op 8 januari 2018 09:31
Als de gemeente Maastricht op dezelfde wijze tegen
as!elzoekers zou optreden als tegen studenten, dan werd het EVRM erbij gesleept.
Door F.A. von Gesau op
En aldus scheert de gemeente Maastricht alle studenten over één kam en bestempelt deze hele groep als nachtbrakers en herrieschoppers. Vul in plaats van het woord 'studenten' eens de naam van een willekeurige groep medelanders in en Nederland zou op z'n achterste benen staan.
Door Cornelis op
Laat die xenofobe rommel van Geenstijl lekker waar het hoort: op Geenstijl. En als je zo nodig wil roeptoeteren, neem dan ten minste de moeite om je eigen stukje te tikken i.p.v. schaamteloos copy-pasten.
Door we huisvesten liever- (kansloze migranten 043) op
Goedemorgen. Maak kennis met uw nieuwe buren! Gisteren stormden meer dan 200 subsaharaanse kansenparels door de straten van Melilla. De uiterste zuidgrens van de EU bleek weer eens niet bestand tegen een uitzinnige horde van 200 toekomstige NPO-programmamakers en DWDD-tafelheren. Middels klimhaken en geprepareerde spijkerschoenen (zie archieffoto) waren de dubbele hekken van zes meter hoog geen probleem voor de jongemannen, die kennelijk geen zin hadden in de economy class luchtbrug naar Italië. Bij de bestorming raakte 1 agent gewond, toen hij een klap kreeg met een klimhaak, zo meldt het gezaghebbende Yahoo News. In 2017 bereikten bijna 23.000 toekomstige BIJ1-stemmers de EU via Spanje - een verdubbeling tov het jaar ervoor. En nog de beste wensen voor 2018!
Van Geenstijl.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers