of 60264 LinkedIn

Bezwaar gemeenten tegen 130 op A2 niet gehonoreerd

Het verkeer op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam mag 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur blijven rijden. De gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen hebben dinsdag een rechtszaak tegen dat verkeersbesluit verloren.
4 reacties

Het verkeer op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam mag 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur blijven rijden. De gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen hebben dinsdag een rechtszaak tegen dat verkeersbesluit verloren.

Twee minuten
Volgens de gemeenten is bij de verbreding van de A2 afgesproken dat er niet harder dan 100 kilometer per uur gereden zou worden op de snelweg, die nu zes banen in beide richtingen heeft. Harder rijden levert volgens de gemeenten slechts twee minuten tijdwinst op, terwijl het wel heel veel extra uitstoot veroorzaakt. Omwonenden krijgen ook veel meer herrie te verduren.

Veel schoner
Volgens minister Melanie Schultz van Verkeer neemt de uitstoot niet toe, omdat auto's tegenwoordig veel schoner rijden. De zeer brede snelweg is volgens haar veilig genoeg om harder te gaan rijden. De voorzieningenrechter is dat met haar eens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Belspreker op
Omwonenden krijgen herrie te verduren omdat een klein deel van de auto's en de meeste motoren teveel lawaai maken, pak die aan en laat de rest fijn 130 rijden.
Door Alexander (oud-raadslid) op
Als ik naar het bericht kijk dan komen de genoemde stelling van de beide gemeenten en de genoemde conclusie van de voorzieningenrechter niet met elkaar overeen. Dus er zit iets verkeerd in de redactie.
Door V6 op
Onzin. In Peking is dit een probleem, hier niet. Helemaal bang gemaakt door de milieulobby. Als je kijkt wat er voor geld gaat zitten in de inpassing van wegen en enorme (overigens lelijke) geluidsschermen om de omgeving te beschermen, dan is het een regelrechte belediging door verwende, klagerige burgers - die zelf ook allemaal in een auto rijden - om dan nog te gaan zeiken. Nu snel alle snelwegen naar de 130 ipv dit geneuzel.
Door Jantje op
Slecht verhaal van Schulz. Fijnstof wordt niet belangrijk gevonden. En dan ook nog gelijk krijgen van de voorzieningenrechter. In Nederland zijn auto's belangrijker dan de gezondheid van mensen.