of 59082 LinkedIn

Bedrijven willen haven voor superjachten in Rotterdam

De plannen voor een marina voor superjachten in Rotterdam bestaan al langer. Door plannen van de gemeente met het oostelijk deel van de Rijnhaven en de groei van de jachtsector als geheel zorgen voor een stroomversnelling, menen de onderschrijvers. Het plan van de Rijnhaven is recent aangeboden aan het gemeentebestuur en zal de komende maanden verder vorm krijgen.
Reageer

Het westelijke deel van de Rijnhaven in Rotterdam moet worden omgebouwd tot een walhalla voor superjachten. Een dozijn bedrijven uit de maritieme sector schaarden zich donderdag achter de plannen voor een marina voor luxe schepen. Daarbij worden mogelijk 200 tot wel 1000 banen gecreëerd.

Walhalla voor jachten
De marina is een flexibel concept van drijvende steigers, een ‘flaneerboulevard’ en een terminal. Een drijvend zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. De Rijnhaven is volgens de huidige plannen geschikt voor veertig tot vijftig jachten. De kosten voor het project worden geraamd op 12 miljoen euro die de sector in principe zelf opbrengt.

Plannen krijgen vorm
De plannen voor een marina voor superjachten in Rotterdam bestaan al langer. Door plannen van de gemeente met het oostelijk deel van de Rijnhaven en de groei van de jachtsector als geheel zorgen voor een stroomversnelling, menen de onderschrijvers. Het plan van de Rijnhaven is recent aangeboden aan het gemeentebestuur en zal de komende maanden verder vorm krijgen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.