of 59345 LinkedIn

Asbest-onderzoek Derde Merwedehaven hervat

De provincie Zuid-Holland kreeg maandag te horen geen verdachte te zijn in het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) was gestart. Verder liet het OM weten dat zijn onderzoek niet wordt gehinderd door het feitenonderzoek van de provincie. Daarmee verviel de aanleiding voor het opschorten van het feitenonderzoek over de periode van 2003 tot en met 2010.
Reageer

Het onderzoek naar het storten van asbesthoudend materiaal op de Derde Merwedehaven in Dordrecht, in de periode van 2003 tot en met 2010, is dinsdag hervat en uitgebreid. Dat maakte de provincie Zuid-Holland bekend.

Geen verdachte
De provincie kreeg maandag te horen geen verdachte te zijn in het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) was gestart. Verder liet het OM weten dat zijn onderzoek niet wordt gehinderd door het feitenonderzoek van de provincie. Daarmee verviel de aanleiding voor het opschorten van het feitenonderzoek over de periode van 2003 tot en met 2010.

Informatie ontbreekt
Verder is duidelijk geworden dat het provinciale archief niet alle belangrijke informatie bevat. Zo is er onduidelijkheid over de vergunningverlening voor de stort van asbesthoudend materiaal vóór 2003. Gedeputeerde Staten (GS) hopen met hervatting van het onderzoek een volledig beeld te krijgen van de feiten.

Feitenonderzoek
,,Om alle onduidelijkheid rondom het storten van asbesthoudend materiaal op de stortplaats Derde Merwedehaven weg te nemen, hebben we besloten het feitenonderzoek uit te breiden met de periode 1990 tot en met 2002'', aldus gedeputeerde Rik Janssen (Milieu).

GGD
De provincie zal de resultaten van het feitenonderzoek aan de GGD ter beschikking stellen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.