of 63606 LinkedIn

Arnhem krijgt een uiterwaardenpark

Arnhem krijgt een uiterwaardenpark langs de zuidoever van de Rijn. Het natuurgebied krijgt een oppervlakte die gelijk staat aan Central Park in New York.
1 reactie

Arnhem krijgt een uiterwaardenpark langs de zuidoever van de Rijn. Het natuurgebied krijgt een oppervlakte die gelijk staat aan Central Park in New York. 

Kost niets
In het park komt ook een nevengeul voor de Rijn om rivierwater af te voeren in tijden van extreem hoogwater. De aanleg van het natuurgebied gaat Arnhem niets kosten, zegt een woordvoerder. Dat komt omdat een groot deel van het gebied in bezit is van ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Die geeft 130 hectare grond aan de gemeente en mag in ruil daarvoor langs de rand van de nieuwe natuur vierhonderd woningen bouwen. Een kwart van die woningen is bestemd voor sociale huur en betaalbare koop, staat in het plan dat de gemeente donderdag heeft gepresenteerd.

 

Referendum

Het nieuwe park met stranden en een passantenhaven strekt zich uit van Arnhem-Oost naar Arnhem-West. Over de bebouwing van de Rijnoever is in Arnhem jarenlang gestreden. In 2016 is een referendum gehouden, waaruit bleek dat ruim 64 procent van de Arnhemmers voor ontwikkeling van vervallen gebied was. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door John Hersbach (Strategisch adviseur) op
Bovenstaand bericht is een verkeerde voorstelling van zaken. Iedere Arnhemmer wil ontwikkeling van vervallen gebied! Daar ging het referendum niet over. Het uiterwaardenpark is er al. Het referendum ging over de vraag: wil je er een nieuwe woonwijk in plaatsen, in het plan wordt nu gesproken over 400 nieuwe woningen of komt er meer groen met kleinschalige bebouwing. In beide opties ruimte voor recreatie en educatie. De uitslag van het referendum leidt tot de optie met 400 woningen met bijhorende infrastructuur. Volgens mijn bescheiden mening ligt er in Central Park geen woonwijk! Het gaat de gemeente Arnhem niets kosten? Nou ik wacht geduldig op de eindafrekening. En ik ben ook benieuwd naar de nieuwe hittekaart van Arnhem na het bouwen in uiterwaardgebied.