of 59082 LinkedIn

Arnhem gedoogt woonboten

12 woonschepen in Arnhem liggen op een plek waar wonen officieel verboden is. Maar de gemeente zal deze ligplaatsen gedogen, omdat er geen andere oplossing is.
Reageer

Twaalf woonschepen in Arnhem liggen op een plek waar wonen officieel verboden is. Maar de gemeente zal deze ligplaatsen gedogen, omdat er geen andere oplossing is. Dat besluit van het college maakt deel uit van de oplossingen die de gemeente deze week heeft bedacht voor 35 woonschepen in Arnhem die op een ongewenste plek zijn aangemeerd.

Lastige klus
Arnhem telt relatief veel woonbootbewoners. In 2007 stelde de gemeente vast dat 35 woonboten op een ongewenste plek lagen en dat daar binnen 5 jaar een andere oplossing voor moest zijn. Maar dat bleek ondanks overleg met twee waterschappen, regiogemeenten en Rijkswaterstaat een lastige klus, aldus de gemeente vrijdag.

Nieuwe haven
Een optie was een nieuwe haven voor alle 35 schepen te graven, maar dat vindt de gemeente in deze tijd financieel onverantwoord. Nu worden naast de gedoogplekken 8 plaatsen alsnog legaal, 12 schepen verhuizen naar andere plaatsen en drie ligplaatsvergunningen worden afgekocht door de gemeente.

1,5 miljoen
Het pakket aan oplossingen gaat ruim 1,5 miljoen euro kosten en het zal nog geruime tijd in beslag nemen voor alles geregeld is, zo verwachten B en W.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.