of 59345 LinkedIn

'Amsterdamse taxi-terreur slaat over naar Almere'

Almeerse taxichauffeurs zien steeds vaker Amsterdamse taxichauffeurs in hun stad en zijn bang dat de taxi-terreur uit Amsterdam overslaat naar hun stad. Volgens de krant Almere Vandaag, die een rondgang langs de lokale taxibedrijven maakte, zou dit komen omdat er in Amsterdam nu strenger wordt gecontroleerd. De 'vrije rijders' uit de hoofdstad zouden daarom steeds vaker de wijk naar de polder nemen.
5 reacties
Almeerse taxichauffeurs zien steeds vaker Amsterdamse taxichauffeurs in hun stad en zijn bang dat de taxi-terreur uit Amsterdam overslaat naar hun stad. Volgens de krant Almere Vandaag, die een rondgang langs de lokale taxibedrijven maakte, zou dit komen omdat er in Amsterdam nu strenger wordt gecontroleerd. De 'vrije rijders' uit de hoofdstad zouden daarom steeds vaker de wijk naar de polder nemen.

'Vechtpartijen'
Volgens een taxibedrijf zijn er nog maar weinig Almeerse chauffeurs die zich wagen bij de standplaatsen bij station Almere Stad en de Grote Markt. Ze rijden liever om omdat de 'vreemde' chauffeurs zich volgens hen niet aan de regels houden. Volgens een van de chauffeurs in het artikel zijn er al meerdere vechtpartijen geweest. Probleem volgens hem is dat de controle in handen is van de Rijksverkeersinspectie, maar die is er alleen overdag.

Geen maatregelen
De gemeente Almere heeft ‘nog niets doorgekregen over problemen en neemt daarom dus geen maatregelen’, aldus de reactie van woordvoerder Peter Spek op de signalen uit de Almeerse taxibranche.

Niet gemeld
Ook de politie Flevoland heeft nog geen meldingen binnengekregen. 'Het staat chauffeurs natuurlijk vrij om te rijden waar ze willen, maar we hebben geen beeld van onrust,' zegt voorlichter Jacqueline van Houten. 'Als er vechtpartijen zijn geweest dan is het jammer dat dat niet bij ons is gemeld. Ik doe dan ook een oproep om zaken als deze bij ons aan te geven. Dan kunnen wij inzicht krijgen in wat er speelt en natuurlijk een strafbaar feit vaststellen.' De politie is door de signalen wel alert geworden: 'We houden natuurlijk de vinger aan de pols, het is een actueel onderwerp waar wij graag zicht op willen houden, ' aldus de voorlichter.

Bevoegdheden gemeente
Gemeente Amsterdam heeft het toezicht aangescherpt na het incident op het Leidseplein, waarbij begin deze maand iemand werd doodgeslagen door een taxichauffeur. Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) werkt al aan een wetswijziging die gemeenten meer bevoegdheden moet geven om eisen te stellen aan taxichauffeurs. Zo zouden alleen taxichauffeurs die zijn aangesloten bij een organisatie bij standplaatsen klanten mogen oppikken. Toezicht en controle blijven echter een taak voor de gemeenten. Zij kunnen volgens een woordvoerster van Huizinga nu al aanvullende eisen stellen aan taxichauffeurs.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F (taxi chauffeur) op
Mijn mening is het heele vergunning gedoe weer terug draaien naar het regionaal en taxi van buiten de stad die zich misdragen en zicht niet aan de regels houden taxi pas innemen en een verplichte curscus uit iegen zak laten betalen en een goede registratie bij poltie justitie en inspectie.
Dat is wel te veel gevraagd maar volgens mij help dit wel plus een klachten nr waar daatwerkelijk ook wat mee gedaan word.
Ik weet dat dat een hoop geld en tijd kost daar haal je wel dat tuig mee van de weg.
Door Binnenlands Bestuur (Webredactie ) op
De fout is inmiddels verbeterd, met dank aan dhr. Tomson
Door Oscar op
@ Hans Tomson. Ik heb de regel die u citeert in het stuk niet terug kunnen vinden. Ook in de reactie komt uw citaat "een agressieve taxichauffeur werd doodgeslagen' niet voor.
Kunt u misschien ook aangeven waar uw recatie op slaat en tegen wie die gericht is?
Ik kan me voorstellen dat een jurist in ieder geval correct citeert...
Door Melle van der Boon (kennismanager) op
Waarom het om gaat is dat een agressieve taxichauffeur een klant dood heeft geslagen.
Door Hans Tomson (jurist) op
Ik verzoek u geen Telegraaf stijl te gebruiken: "een agressieve taxichauffeur werd doodgeslagen'. Er zijn al genoeg bladen en sites die zich van deze ophitsende, ongenunanceerde taal bedienen!