Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Amsterdam bouwt 500.000 vierkante meter kantoren bij

Amsterdam bouwt de komende vier jaar 500.000 vierkante meter aan nieuwe kantoren. Dat moet het voor nieuwe en groeiende bedrijven mogelijk maken om ruimte te vinden in de krappe kantorenmarkt.

05 april 2019
kantoren-Amsterdam.JPG

Amsterdam bouwt de komende vier jaar 500.000 vierkante meter aan nieuwe kantoren. Dat moet het voor nieuwe en groeiende bedrijven mogelijk maken om ruimte te vinden in de krappe kantorenmarkt.

Geen ruimte

'Bedrijven zijn belangrijk voor de stad, want ze zorgen voor werkgelegenheid en trekken ook weer andere bedrijven aan. Het gaat goed met de Amsterdamse economie en dat vraagt om veel extra kantoren de komende jaren', aldus wethouder Udo Kock (economische zaken). Volgens de gemeente kiezen bedrijven nu soms niet voor de hoofdstad omdat ze er geen ruimte kunnen vinden.

9 procent leegstand

Op dit moment heeft Amsterdam 7 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Een kleine 9 procent staat leeg, een ruime halvering ten opzichte van 2015. Toen stond 18 procent van de Amsterdamse bedrijfspanden leeg.

Aardgasvrij

De nieuw te bouwen kantoren moeten duurzaam worden en goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer. Dat houdt in dat er zo min mogelijk parkeerplaatsen worden aangelegd. Ook worden de panden aardgasvrij. De kantoren worden opgeleverd in de periode 2023-2026. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Petra
500.000 m2 kantoorruimte bijbouwen en tegelijkertijd een woningtekort hebben van jewelste.



Ikke niet begrijpen nie!



Wanneer worden we nu eens verstandig en verdelen we de werkgelegenheid beter over Nederland? Je maakt mij niet wijs dat het voor heel veel bedrijven noodzakelijk is om 'bij Schiphol om de hoek' te zitten.



Voordelen:

1. Fileprobleem gelijk opgelost. Hierdoor ben je vanuit de randen van Nederland in 2 uur ook op Schiphol i.p.v. 2 uur te doen over 50 km.

2. Beschikbare, betaalbare en prettige woonruimte voor iedereen.

3. Stopt leegloop buitengebieden.

4. Veel minder gestresste mensen met alle voordelen van dien.
Paul / projectleider
Tefgen de tijd dat de kantoren opgeleverd zijn is het weer laagconjuctuur...



Hoop dat ze flexibel worden gebouwd, dus ook makkelijk om te vormen voor andere bestemmingen (wonen, winkels, werkplaatsen, scholen)
Spijker
9% leegstand (komend van 18% leegstand) en toch op grote schaal kantoren bijbouwen in Amsterdam? Deze stad kan beter eens woningen gaan bijbouwen. Het Amsterdamse bouwbeleid is onnavolgbaar.
Advertentie