Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Ambtenaren Emmen zonder koffieautomaat

250 ambtenaren zitten in Emmen al enkele weken zonder drinkwater en koffieautomaat. Er is een te hoge concentratie koper in het leidingwater van het gemeentehuis waardoor deze niet gebruikt kan worden.

01 maart 2010
Nieuwe leidingen
Gelukkig kan er wel handmatig koffie worden gezet in de kantine, dus helemaal zonder caffeine zitten de ambtenaren niet. Eind januari zag een ambtenaar tot zijn verbazing een filmlaagje op het vers getapte water liggen. Na onderzoek bleek er een hoge concentratie koper in het water te zitten. Woordvoerder Gerjan Grevink van de gemeente Emmen: 'De oorzaak is nog niet duidelijk, daar doet een bureau onderzoek naar. Maar hogere kopergehaltes schijnen wel vaker voor te komen in nieuwe gebouwen.'


Een enkele kraan

De ambtenaren van de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, de Belastingdienst en het UWV zijn in het nieuwe Werkplein Zuidoost-Drenthe al enkele weken afhankelijk van een enkele kraan die water van buiten het gebouw krijgt.

 

Geen gevaar voor omwonenden
Tot nu toe is alleen duidelijk geworden dat het probleem zich binnen het gebouw bevindt. 'De concentraties zijn het laagst bij de toevoer en het hoogst aan het eind van de leidingen', zegt Grevink. Omwonenden hoeven dus niet voor hun water te vrezen. Het vuile water wordt wel voor de toiletten en het wassen van handen gebruikt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie